Makaron z krewetkami i warzywami
Makaron z krewetkami i warzywami to bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Na 3,06 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 475 kalorii, 34g białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz oliwę z oliwek, pomidory w puszkach, sól i pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Letnie warzywa z Pastanem i krewetkami, Makaron z aromatycznymi warzywami, oraz Warzywa cytrynowe i makaron dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotować makaron zgodnie ze wskazówkami opakowania; dodać fasolkę szparagową do garnka 3 minuty przed makaron będzie gotowy.
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu.
Dodaj krewetki i powrót do wrzenia. Gotować przez 1 minutę, a następnie odcedzić.
Połącz krewetki, pomidory i kukurydzę w średnim rondlu.
Dodać oliwę i doprawić solą i pieprzem. Doprowadzić mieszaninę na wolnym ogniu na średnim ogniu. Przykryć, zdjąć z ognia i odstawić, aż makaron i fasola są gotowe.
Odstawić 1 szklankę wody do gotowania makaronu, a następnie odcedzić makaron i fasolę. Wrzucić makaron i fasolę z mieszanki krewetek; jeśli makaron wygląda sucho, dodać zastrzeżone wody w 1/4-cup przyrostów aż do uzyskania pożądanej konsystencji. Doprawić solą i pieprzem.