Makaron z kalafiorem i oliwkami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj makaronu z kalafiorem i oliwkami. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.61 za porcję. Jedna porcja zawiera 354 kalorie, 14g białka, oraz 9g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka oliwek, sól i pieprz, makaron penne, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kalafior i oliwki (Grecja), Kalafior Z Cytryną I Oliwkami, oraz Kalafior Hummus z zielonymi oliwkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 232°. Wrzuć różyczki kalafiora z oliwą z oliwek na dużą blachę do pieczenia i doprawić solą i pieprzem. Pieczeń, mieszając i wstrząsając patelni raz lub dwa razy, aż kalafior jest lekko rumiane, 15 do 20 protokół.
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia i dodać makaron. Gotować zgodnie ze wskazówkami opakowania lub do miękkości, ale nie papki, 10 do 12 minut; odcedzić w durszlaku. Powrót makaron do garnka.
Do makaronu w garnku dodajemy oliwki, sos marinara i kalafior.
Posypać około 1/4 szklanki parmezanu na makaron i wrzucić.
Podawać z pozostałym parmezanem na polewę.