Makaron z homarem i serem

Makaron z homarem i serem
Homar Mac i ser wymaga mniej więcej 1 godzina i 10 minut od początku do końca. Ten przepis zawiera 8 porcji z 1232 kalorie, 65g białka, oraz 74g tłuszczu każdy. Na 6,89 zł za porcję, ten przepis okładki 47% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. 42 osoby uznały ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Jeśli masz małże, mleko, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 89%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Wegańskie makaron z serem, Najlepsze wegańskie Mac N ' Cheese, oraz Three Cheese Mac-domowy makaron z serem podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Masło rozpuścić w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Mąkę ubić i gotować przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Dodaj gorący bulion, mleko i śmietanę i ubijaj, aż sos zacznie gęstnieć. Gotować przez 5 minut, ubijając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
SOSSOS
StadoStado
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Zdjąć z ognia i ubić sery, doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Dodać pietruszkę, tymianek, estragon i makaron i mieszać do połączenia. Homara pokroić na kawałki wielkości kęsa i złożyć do makaronu. Podzielić na miseczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
EstragonEstragon
HomarHomar
Pietruszka-naćPietruszka-nać
MakaronyMakarony
TymianekTymianek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Do okruchów: Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Rozłóż bułkę tartą na patelni i tostuj, aż będzie ledwo złoty, mieszając raz lub dwa razy, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Oliwa z oliwek rozgrzać na średniej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Dodać anchois i mieszać minutę lub 2 do rozgrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
SardeleSardele
11
Dodać bułkę tartą, doprawić solą i pieprzem i gotować, podrzucając, aż będzie ciepło i lekko chrupiąco.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Bułka TartaBułka Tarta
12
Zdjąć z ognia i wymieszać z natką pietruszki i skórką z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
Pietruszka-naćPietruszka-nać
13
Posypać obficie makaronem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
14
Rozgrzać olej w dużym zasobniku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
15
Dodać szalotki i gotować do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
16
Dodać wino, doprowadzić do wrzenia, dodać małże, przykryć i gotować, aż małże się otworzą.
Składniki, których będziesz potrzebować
MałżeMałże
WinoWino
17
Wyjmij małże do miski do innego użycia, a następnie odcedź bulion do rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
MałżeMałże
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego

Składniki

2Batoniki toffi Heathsardela mielonasardela mielona3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweGruba bułka tartaGruba bułka tarta2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne białe winowytrawne białe wino63 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calamąkamąka6801 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.fontina, grubo Startafontina, grubo Starta591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana świeża natka pietruszkiposiekana świeża natka pietruszki1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana świeża natka pietruszkiposiekana świeża natka pietruszki12 łyżeczki czosnku w proszkudrobno posiekany świeży estragondrobno posiekany świeży estragon12 łyżeczki czosnku w proszkudrobno posiekany świeży tymianekdrobno posiekany świeży tymianek2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweciężka śmietana do ubijania, podgrzewanaciężka śmietana do ubijania, podgrzewana2Batoniki toffi Heathstarta skórka z cytrynystarta skórka z cytryny2kgshomary, gotowane na parze, mięso wyjęte z muszlihomary, gotowane na parze, mięso wyjęte z muszli9071 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.małże, szorstkowłosemałże, szorstkowłose23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwetarty Parmigiano-Reggianotarty Parmigiano-Reggiano4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.muszle makaronu, gotowane w osolonej wodzie do al dentemuszle makaronu, gotowane w osolonej wodzie do al dente8krewetki i żyłkiSól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz4szalotka grubo posiekanaszalotka grubo posiekana4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.taleggio, skórka usunięta, pokrojona na kawałkitaleggio, skórka usunięta, pokrojona na kawałki63 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calamasło niesolonemasło niesolone4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemleko pełne, podgrzewanemleko pełne, podgrzewane

Polecane wino: Chablis, Chardonnay

Homar w menu? Spróbuj połączyć się z Chablis i Chardonnay. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów jest również na miejscu. Samuel Billaud Chablis Premier Cru Montee De Tonnerre z oceną 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 41 dolarów za butelkę.
Samuel Billaud Chablis Premier Cru Montee De Tonnerre
Samuel Billaud Chablis Premier Cru Montee De Tonnerre
Mieszanka: 100% Chardonnay
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia38
Magazyn