Makaron Z Cukinią Carbonara
Zapomnij o wychodzeniu na jedzenie lub zamawianiu jedzenia na wynos za każdym razem, gdy pragniesz śródziemnomorskiego jedzenia. Spróbuj zrobić makaron z cukinii Carbonaran w domu. Na $3.09 za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 715 kalorii, 32G białka, oraz 34g tłuszczu. 454 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, prosciutto, liście bazylii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Podobne przepisy to Makaron Carbonara z kluskami z cukinii, Zielone jajka i szynka: makaron Carbonara z cukinią i chrupiącą Prosciutto, oraz Cukinia Carbonara.
Instrukcje
Podgrzać wodę do gotowania makaronu: aby ugotować makaron, doprowadzić duży garnek wody do wrzenia. Posolić wodę (jedna łyżka soli na 2 ćwiartki wody).
Brown prosciutto: jak woda do makaronu jest ogrzewanie, przygotować warzywa i rozgrzać oliwę z oliwek i masło na średniej wysokości w dużej patelni sauté.
Pracując partiami, ułóż kawałki pokrojonej prosciutto na patelni. Smażyć delikatnie z obu stron, aż lekko zbrązowieje (nie więcej niż minutę, bardziej prawdopodobne 30 sekund z każdej strony, prosciutto jest bardzo cienki), wyjąć z patelni szczypcami lub łyżką szczelinową na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem, aby osuszyć.
Gdy ostygnie, rozerwać na kawałki wielkości kęsa. Rezerwy oleju na patelni.
Do wrzącej osolonej wody dodać makaron. Makaron powinien potrwać około 10-12 minut, aby gotować, aż al dente (gotowane, ale nadal nieco twarde), co jest po prostu o odpowiedniej ilości czasu trzeba gotować warzywa. Gotować na wałku, bez przykrycia.
Sauté cebula, czosnek, dyni: podczas gotowania makaronu, dodać cebulę, czosnek, i dyni na patelni sauté, że kiedyś gotować prosciutto. Ciepło powinno być średnio wysokie.
Warzywa wymieszać tak, aby wszystkie były pokryte olejem z patelni, a następnie rozprowadzić na patelni, obficie posolić i pieprz. Gotować, aż będą tylko lekko rumiane, mieszając tylko od czasu do czasu.
Ubić jajka, dodać parmezan i skórkę z cytryny: w średniej misce ubić jajka i wymieszać z tartym parmezanem i skórką z cytryny.
Do warzyw dodajemy ugotowany makaron, mieszamy z jajkiem: gdy makaron będzie gotowy, rezerwujemy 1/2 szklanki płynu do gotowania, następnie odcedzamy makaron.
Dodać makaron do kabaczka i cebuli (lub dodać warzywa do makaronu, w zależności od wielkości patelni).
Na masę makaronu wlać jajko, parmezan, skórkę z cytryny i szybko wymieszać drewnianą łyżką. Ciepło z makaronu wystarczy ugotować jajka.
Dodaj trochę zarezerwowanej wody do gotowania makaronu, jeśli wygląda trochę sucho. Wymieszać w prosciutto i bazylii.
Dekoruj więcej bazylii i startego parmezanu.
Polecane wino: Frascati, Chablis, Pinot Grigio
Frascati, Chablis i Pinot Grigio są świetnym wyborem do makaronu Carbonara. Ostre, wytrawne białe wino równoważy bogactwo kremowej carbonary. Frascati to wino Rzymskie, co sprawia, że jest to szczególnie odpowiedni wybór do rzymskiej potrawy. Principe Pallavicini Poggio Verde Frascati Superiore z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Principe Pallavicini Poggio Verde Frascati Superiore
Jasny, błyszczący, słomkowożółty. Ma szeroki i intensywny nos z nutami kwiatów i owoców tropikalnych. Pełne, miękkie podniebienie z utrzymującym się posmakiem. Nadaje się do pierwszych dań, skorupiaków, białych mięs i świeżych serów