Makaron Z Buraków Pieczonych
Pieczony makaron z buraków może być tylko przystawką, której szukasz. Na 39 centów za porcję, ten przepis okładki 7% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i wegetariański przepis ma 237 kalorii, 8G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Mieszanka pieczonych buraków w kostkach, buraków, jaj jumbo i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Z łyżką wynik 29%, to danie nie jest tak spektakularne. Spróbuj Pieczony makaron z buraków i czosnku, Penne Pastan w sosie z pieczonego buraka, oraz Pieczony makaron buraczany z koperkiem i cytryną podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni.
W dużej misce do mieszania wrzucić buraki z olejem i solą do pokrycia.
Umieść na wyłożonej blasze do pieczenia i umieść w piekarniku 400 stopni na 1 godzinę.
Wyjąć i pozostawić do ostygnięcia (około 20 minut). Buraki obrać pod bieżącą wodą i pokroić w 1/4-calową kostkę.
Zrób kopiec mąki na środku dużej drewnianej deski do krojenia. Zrób studnię w środku mąki i dodaj jajka, przecier buraczany i dowolny inny smak, który wybierzesz. Używając widelca, ubijaj jajka, olej i aromaty i zacznij włączać mąkę, zaczynając od wewnętrznej krawędzi studni. Gdy rozszerzasz studnię, popychaj mąkę do góry, aby zachować kształt studni. Nie martw się, że ta początkowa faza wygląda niechlujnie. Ciasto zbierze się po dodaniu 1/2 mąki.
Zacznij ugniatać ciasto obiema rękami, używając przede wszystkim dłoni. Gdy masz spójną masę, wyjmij ciasto z deski i zeskrobaj resztki chrupiących kawałków. Lekko mąkę deskę i kontynuować ugniatanie przez 3 minuty. Ciasto powinno być elastyczne i trochę lepkie. Kontynuuj ugniatanie przez kolejne 3 minuty, pamiętając o odkurzeniu deski w razie potrzeby. Zawiń ciasto w plastik i pozostaw na 30 minut w temperaturze pokojowej. Uwaga: nie pomijaj ugniatania lub spoczynkowej części tego przepisu, są one niezbędne do lekkiego makaronu.
Rozwałkuj do czterech 7-calowych na 16-calowych arkuszy.