Makaron z boczkiem i pieczarkami
Pasta z boczkiem i grzybami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $2.3 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 723 kalorie. Ten przepis służy 4. Mieszanka makaronu penne, pieczarki, pesto i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis z BBC Good Food ma 577 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Z łyżeczką wynik 72%, to danie jest dobre. Makaron ze szpinakiem, pieczarkami i boczkiem z indyka (makaron z cukinią), Makaron Pieczarkowo-Boczkowy, oraz Chorizo, boczek, pieczarki i makaron z groszkiem są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Ugotuj makaron we wrzącej wodzie w dużym nieprzywierającym rondlu zgodnie z instrukcją pakowania. W międzyczasie pokroić grzyby i pokroić boczek na kawałki wielkości kęsa nożyczkami lub ostrym nożem.
W filiżance lub misce należy odstawić kilka kropli wody do gotowania, następnie odcedzić makaron i odstawić na bok. Podsmażamy boczek i grzyby na tej samej patelni na złoty kolor, około 5 min. Utrzymuj ciepło na wysokim poziomie, aby grzyby smażyły się w tłuszczu boczku, zamiast potu.
Przełóż makaron i wodę z powrotem na patelnię i mieszaj na ogniu przez 1 min. Zdjąć patelnię z ognia, łyżkę pesto i crme frache i większość bazylii i wymieszać, aby połączyć.
Posypać pozostałą bazylią do podania.