Makaron wieloziarnisty ze słodkimi ziemniakami i porami
Wieloziarnisty makaron ze słodkimi ziemniakami i porami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 573 kalorie, 21g białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.4 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz pory, oliwę z oliwek, parmezan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Z łyżeczką wynik 87%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Dwa razy Pieczone słodkie ziemniaki z porem i kiełbasą, Quiche z porami, pieczarkami i słodkimi ziemniakami, oraz Kremowy makaron ze słodkich ziemniaków Okinawa z porami i pancettą.
Instrukcje
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Odcedzić, rezerwując 1/2 szklanki wody do gotowania.
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu, podczas gdy makaron gotuje.
Dodać pory i gotować, mieszając, aż zaczną mięknąć, 4 protokół. Wymieszać z czosnkiem i szałwią i gotować 2 protokół.
Dodać słodkie ziemniaki, 1/2 łyżeczka soli, i 1/2 łyżeczka pieprzu i gotować, przykryte, mieszając dwa razy, aż po prostu miękkie, 6 do 8 protokół. Wymieszać w 1/2 szklanki parmezanu i zarezerwowanej wody do gotowania i gotować na wolnym ogniu, mieszając, aż ziemniaki są w pełni miękkie, 2 do 4 protokół.
Dodać ugotowany makaron i gałkę muszkatołową i wrzucić.Podzielić na poszczególne miski i posypać pozostałym parmezanem i 1/2 łyżeczki pieprzu.Upgrade: dla zdrowego serca i trochę crunch, posypać 1/2 szklanki posiekanych prażonych migdałów przed podaniem. Spróbuj użyć dyni jako aromatycznej alternatywy dla słodkich ziemniaków.