Makaron wieloziarnisty ze słodkimi ziemniakami i porami

Makaron wieloziarnisty ze słodkimi ziemniakami i porami
Wieloziarnisty makaron ze słodkimi ziemniakami i porami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 573 kalorie, 21g białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.4 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz pory, oliwę z oliwek, parmezan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Z łyżeczką wynik 87%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Dwa razy Pieczone słodkie ziemniaki z porem i kiełbasą, Quiche z porami, pieczarkami i słodkimi ziemniakami, oraz Kremowy makaron ze słodkich ziemniaków Okinawa z porami i pancettą.

Instrukcje

1
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
2
Odcedzić, rezerwując 1/2 szklanki wody do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
3
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu, podczas gdy makaron gotuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Dodać pory i gotować, mieszając, aż zaczną mięknąć, 4 protokół. Wymieszać z czosnkiem i szałwią i gotować 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
5
Dodać słodkie ziemniaki, 1/2 łyżeczka soli, i 1/2 łyżeczka pieprzu i gotować, przykryte, mieszając dwa razy, aż po prostu miękkie, 6 do 8 protokół. Wymieszać w 1/2 szklanki parmezanu i zarezerwowanej wody do gotowania i gotować na wolnym ogniu, mieszając, aż ziemniaki są w pełni miękkie, 2 do 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
6
Dodać ugotowany makaron i gałkę muszkatołową i wrzucić.Podzielić na poszczególne miski i posypać pozostałym parmezanem i 1/2 łyżeczki pieprzu.Upgrade: dla zdrowego serca i trochę crunch, posypać 1/2 szklanki posiekanych prażonych migdałów przed podaniem. Spróbuj użyć dyni jako aromatycznej alternatywy dla słodkich ziemniaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszona żurawina Lub Posiekane Suszone Wiśnie Lub Mieszanka ObuSuszona żurawina Lub Posiekane Suszone Wiśnie Lub Mieszanka Obu
Prażone MigdałyPrażone Migdały
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
Makaron GotowanyMakaron Gotowany
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia73
Magazyn