Makaron singapurski
Singapore noodles to danie główne, które serwuje 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i cały 30 przepis ma 263 kalorie, 27g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Na 1,81 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 145 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać krewetki, polędwiczki wieprzowe, Pakiety g stir-smażyć warzywa, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 87%, to danie jest świetne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Makaron Singapurski, Makaron Singapurski, oraz Makaron Singapurski.
Instrukcje
Wymieszać sos teriyaki, pięć przypraw i curry w proszku.
Dodaj połowę do wieprzowiny, zmieniając się w płaszcz i pozostaw do marynowania na 15 minut.
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Wyjąć wieprzowinę z marynaty i położyć na małej blasze wyłożonej folią. Pieczemy 15-20 min.
W międzyczasie ugotuj makaron zgodnie z instrukcjami opakowania, ale skróć czas gotowania o 1 min. Odświeżyć w zimnej wodzie i bardzo dobrze spuścić.
Przełożyć wieprzowinę na deskę do krojenia i odpocząć przez 5 minut. Ustaw dużą nieprzywierającą patelnię lub wok na średnim ogniu.
Dodać olej i smażyć warzywa przez 3-4 min.
Wieprzowinę przeciąć na pół wzdłuż, następnie cienko pokroić. Na patelnię, z krewetkami, makaronem i pozostałą marynatą. Wrzucić razem przez 2-3 minuty, aż gorące.