Makaron pełnoziarnisty Alice Waters z pomidorowym winegretem
Makaron pełnoziarnisty Alice Waters z pomidorowym winegretem to wegańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 614 kalorii. Ten przepis służy 4. Na $1.94 za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Ten przepis jest lubiany przez 238 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz rozdarte liście bazylii, sól, pomidory i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć czerwonego octu winnego, można śledzić to danie główne z Ciasto Wiśniowo-Jagodowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Ratatouille Alice Waters, Spaghetti Alice Waters z Zielonym czosnkiem, oraz Kolacja Dziś Wieczorem: Gazpacho Alice Waters.
Instrukcje
W moździerzu i tłuczku połączyć czosnek z dużą szczyptą soli i ubić na gładką pastę. Wymieszać z octem.
Połącz mieszaninę octu czosnkowego z posiekanymi pomidorami i połową bazylii. Przykryć i marynować przez 15-20 minut.
W międzyczasie przynieś duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Dodać makaron i gotować, aż al dente, rezerwując 1 szklankę wody do gotowania makaronu przed dobrze opróżnić.
Pomidory doprawiamy solą do smaku, następnie dodajemy olej.
Dodać gorący ugotowany makaron i dobrze wymieszać. Dostosuj konsystencję sosu z wodą do gotowania makaronu i więcej oleju( w razie potrzeby); doprawić do smaku solą i być może odrobiną octu.
Dodać pozostałe liście bazylii i podawać na ciepło.