Makaron Paccheri Z Kalafiorem i Szpinakiem
Przepis na makaron Paccheri z kalafiorem i szpinakiem można przygotować w około 32 minuty . Jedna porcja zawiera 327 kalorii , 13 g białka i 7 g tłuszczu . Ten przepis służy 8 osobom. Za 1,3 USD za porcję ten przepis pokrywa 23% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka czosnku, płatków pieprzu, kalafiora i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Świetnie sprawdza się jako dość niedrogie danie główne. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 79% . Carbonara dyniowa z Paccheri From 'Pasta Modern , zapiekanki makaronowe z serem kalafiorowym i szpinakiem oraz zapiekanki makaronowe z serem kalafiorowym i szpinakiem są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Zagotuj wodę w dużym garnku na średnim ogniu, następnie dodaj sól i kalafior. Gotuj przez 3 do 4 minut.
Na dużej patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek i smaż czosnek i płatki czerwonej papryki przez 1 minutę.
Wyjmij kalafior z wody za pomocą dużego sitka lub pająka i dodaj go na patelnię z mieszanką czosnku i czerwonej papryki.
Smażyć krótko, aż zacznie się rumienić, około 3 do 4 minut. Zgasić patelnię bulionem z kurczaka, dodać szpinak, przykryć i pozostawić na 2 minuty do więdnięcia. Wymieszaj pomidory i kapary z sokiem i zmniejsz ogień.
Zdejmij pokrywkę i pozostaw na wolnym ogniu przez 5 minut.
Zagotuj wodę kalafiorową, dodając więcej wody, jeśli to konieczne, aby ugotować makaron.
Dodać makaron i ugotować al dente.
Wyjmij makaron z wody i dodaj go na patelnię z sosem, w razie potrzeby dodając odrobinę wody z makaronu. Delikatnie wymieszaj, przełóż do miski i posyp połową sera.
Udekoruj natką pietruszki i skrop pozostałymi 2 łyżkami oliwy z oliwek.
Podawaj natychmiast z pozostałym serem z boku.