Makaron dyniowy z serem
Dyniowy makaron z serem to Wegetariańskie danie główne. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 584 kalorie, 23G białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Na 1,02 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz makaron łokciowy, dynię, mieloną gałkę muszkatołową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać zmieloną gałkę muszkatołową, można śledzić to danie główne z Ciasto Jagodowe Z Gałką Muszkatołową jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Najlepszy wegański ser Mac n' , Wegański makaron z serem, oraz Three Cheese Mac-domowy makaron z serem.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177°. makaron gotować i odsączyć zgodnie z zaleceniami na opakowaniu, stosując minimalny czas gotowania.
Tymczasem w rondlu 2-quart roztopić masło na małym ogniu. Wymieszać z mąką; gotować 1 minutę, ciągle mieszając trzepaczką.
Wyjąć z ognia; wymieszać z mlekiem.
Gotować 1 minutę, ciągle mieszając, aż zgęstnieje. Wymieszać z solą, pieprzem, gałką muszkatołową, musztardą i dynią.
Dodać 1 3/4 szklanki sera. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż ser się rozpuści.
Do sosu serowego dodajemy makaron i mieszamy, aż się pokryje.
Wlać do zapiekanki 3-ćwiartkowej. Wierzch z pozostałą 1/4 szklanki sera.
Piec odkryte 20 do 25 minut lub do złotego koloru.