Madhur Jaffrey ' s Shrimp Biryani
Przepis Madhur Jaffrey krewetki Biryani może zaspokoić swoje indyjskie pragnienie w o 1 godzina. To danie główne ma 583 kalorie, 33g białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 3,76 zł za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 638 smakoszy i kucharzy. Mieszanka kolendry, sól i pieprz, mielony kminek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać kapsuły kardamonu, możesz podążać tym daniem głównym z Kardamon Gruszkowy Clafoutis jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Madhur Jaffrey ' s Sweet and Sour ketchup, qabooli biryani lub qubooli biryani / chana dal biryani, oraz Krewetki Biryani dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wrzuć ryż do sitka siatkowego i spłucz pod zimną wodą, aż płyn, który spływa z ryżu, będzie przezroczysty.
Przełożyć do dużej miski i przykryć wodą. Odstawić na 30 minut. Po zakończeniu odcedzić ryż.
Tymczasem, w średniej wielkości misce, połączyć krewetki z czosnkiem, kminek, kurkuma, cayenne, 1/3 łyżeczka soli i szczypta świeżo zmielonego czarnego pieprzu. Dobrze rzucaj. Odstawić miskę na 3 minuty.
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu do połysku.
Dodaj krewetki i gotować, często mieszając, aż są prawie nieprzezroczyste, dwa do trzech minut. Wyłącz ogrzewanie. Za pomocą łyżki szczelinowej, usunąć krewetki i umieścić w średniej wielkości misce z sokiem z cytryny i kolendry.
Na patelnię wlać wywar z kurczaka i dodać nasiona kardamonu. Podkręć temperaturę do góry. Użyj drewnianej łyżki, aby usunąć brązowe kawałki na patelni. Gdy płyn dojdzie do wrzenia, dodaj ryż i 1/2 łyżeczki soli. Dobrze wymieszać, a następnie przykryć patelnię szczelnie, zmniejszyć ogień do bardzo niskiego poziomu i gotować przez 25 minut.
Zdejmij pokrywkę patelni i dodaj krewetki i wszelkie soki, które nagromadziły się w misce. Przykryć i odstawić na minutę. Następnie delikatnie wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem, podawać w miseczkach.