Ma ' amoul (Nut-filled Cookies)
Ma 'amoul (ciastka z orzechami) może być tylko hor d' oeuvre szukasz. Ten przepis sprawia, że 35 porcji z 143 kalorie, 1G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 11 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób naprawdę lubi to Południowe danie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz cynamon, mąkę z kaszy mannej, w przybliżeniu zmielone orzechy włoskie i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 14%, co nie jest takie wspaniałe. Podobne przepisy to Copycat Piruette Cookies (Nutella-filled Cigar Cookies), Ciasteczka Wypełnione Figami, oraz Nadziewane Ciasteczka Z Rodzynkami.
Instrukcje
Na ciasto umieść mąkę, kaszę manną, margarynę i olej w robocie kuchennym wyposażonym w stalowe ostrze.
Dodawać wodę stopniowo, pulsując, aż powstanie miękkie ciasto. Przykryć i odstawić na 10-15 minut w lodówce.
Do nadzienia połącz orzechy włoskie z cynamonem i cukrem.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni.
Albo użyć formy ma ' amoul opisane powyżej lub wziąć kawałek ciasta o wielkości orzecha włoskiego.
Rzuć go w piłkę i wydrąż środek. Wewnątrz umieść czubatą łyżeczkę nadzienia orzechowego. Dłońmi uformuj ciasto zamknięte.
Kontynuuj z resztą ciasta.
Umieść pliki cookie na nieprzetworzonym arkuszu plików cookie. Za pomocą palców widelca lub pincety z ząbkowaną krawędzią wykonuj wzory na górze każdego ciastka, upewniając się, że nie przeniknie do skorupy.
Piec w piekarniku przez około 30 minut. Nie brązowiej; ciasteczka powinny wyglądać na białe. Super. Gdy twardy, zwinąć w cukier cukierniczy.
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition
Joan Nathan ' s Jewish Holiday Cookbook by Joan Nathan Copyright (c) 2004 by Joan Nathan Published by Knopf.Książki Joan Nathan to między innymi the Jewish Holiday Kitchen, the Children ' s Jewish Holiday Kitchen i Jewish Cooking in America, które zdobyły nagrodę IACP Julia Child Award za najlepszą książkę kucharską roku w 1995 roku oraz Nagrodę Jamesa Bearda za najlepszą amerykańską książkę kucharską. Publikuje artykuły na temat międzynarodowej żywności etnicznej i specjalnych funkcji wakacyjnych w New York Times, Los Angeles Times Syndicate, Hadassah Magazine, Food & Wine i Food Arts. Mieszka w Waszyngtonie z mężem, Allanem Gersonem i ich trójką dzieci.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Southern świetnie komponuje się z Rieslingiem, winem musującym i Zinfandelem. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Jednym z win, które można spróbować Jest J. J. Prum Graacher Himmelreich Kabinett Riesling. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 22 dolarów.
![J. J. Prum Graacher Himmelreich Kabinett Riesling]()
J. J. Prum Graacher Himmelreich Kabinett Riesling
Pomimo wciąż młodzieńczej świeżości, wykazuje delikatną, owocową charakterystykę Rieslinga i ukrytą nutę minerału z niebiesko-szarej Dewońskiej gleby łupkowej.Podawać to orzeźwiające wino lekko schłodzone! Jako aperitif, a zwłaszcza gdy jest bardziej dojrzały, w połączeniu z owocami morza lub drobiem.