Lżejszy kurczak Parmigiana
Lżejszy kurczak Parmigianan to śródziemnomorskie danie główne. Ten przepis służy 4 osobom. Za 2,28 USD za porcję ten przepis pokrywa 26% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 314 kalorii, 37 g białka i 9 g tłuszczu. 5 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Udaj się do sklepu i kup bezmięsny sos do spaghetti, substytut jajka, czosnek w proszku i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 70%. Ten wynik jest dobry. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Lżejsza parmigiana z kurczakiem, Lżejsza parmigiana z kurczakiem i Lżejsza parmigiana z bakłażanem.
Instrukcje
W płytkiej misce wymieszaj bułkę tartą, starty parmezan, przyprawę włoską, czosnek w proszku i sól. W drugiej misce ubij substytut jajka. Zanurzaj kurczaka w substytucie jajka, a następnie obtaczaj w bułce tartej.
Umieść w 13-calowym. x 9 cali naczynie do pieczenia pokryte sprayem kuchennym.
Piec bez przykrycia w temperaturze 375° przez 10 minut. Obróć kurczaka; piec 10 minut.
Polej sosem spaghetti kurczaka; piec 5 minut.
Posypać serami; piecz 10 minut dłużej lub do momentu, aż soki z kurczaka będą klarowne.
Polecane wino: Chianti, Montepulciano, Wino Barbera
Chianti, Montepulciano i wino Barbera to moje ulubione dania z kurczaka z parmezanem. Kiedy kurczak jest połączony z sosem pomidorowym i serem, poradzi sobie z lekkim lub średnio treściwym czerwonym winem. Jako że jest to danie włosko-amerykańskie, my sięgnęliśmy po włoskie wina. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Juve & Camps Reserva de la Familia 40th Anniversary Cuvee Cava. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
![Juve & Camps Reserva de la Familia 40. rocznica Cuvee Cava]()
Juve & Camps Reserva de la Familia 40. rocznica Cuvee Cava
Ta Cava ma bladozłoty kolor i aromat dojrzałych białych brzoskwiń, prażonej bagietki z nutą cytrusów cytrynowych i moreli. W smaku bogate i szerokie, z aromatami zielonego jabłka, zielonej herbaty jaśminowej i prażonych migdałów. Ta brutalna cava jest niezwykle wszechstronna, ponieważ nie dodaje się do niej żadnych dawek, więc kwasowość i bąbelki oczyszczają podniebienie po każdym kęsie. Polecane dania: krewetki czosnkowe, okoń morski marynowany w miso, tuńczyk w panierce sezamowej, kurczak tikka masala i Jamon Iberico.