Lucjan Pieczony Z Warzywami Wiosennymi
Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Pieczony Lucjan z wiosennymi warzywami może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 2. Na 8,54 zł za porcję, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 76g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 508 kalorii. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Wiosna. 14 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jeśli masz liście mięty, czosnek, Lucjan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 97%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Cytrynowa pieczona poussin z warzywami wiosennymi, Duszone jagnięce golonki z wiosennymi warzywami i wiosenną Gremolatą, oraz Czerwony Lucjan z sałatką z cebuli wiosennej dla podobnych receptur.
Instrukcje
Parboil sunchokes w osolonej wodzie, aż będą miękkie, ale nie mushy. Przyciąć wszystkie płetwy z Lucjana i osuszyć papierowym ręcznikiem.
Umieść stojak piekarnika w środkowej pozycji i rozgrzej do 450 stopni F.
Dodać około 2 łyżki oliwy z oliwek do dużej patelni i podgrzać na średnim ogniu.
Dodać czosnek i saute aż pachnące.
Dodaj koper włoski, cebula, i liść laurowy i saute, aż warzywa zaczynają się brązowy na krawędziach (o 10 protokół).
Dodać pomidory, sól i pieprz do smaku.
Dodaj parboiled sunchokes, a następnie zrobić trochę miejsca na środku patelni dla ryby.Obficie sól i pieprz po obu stronach Lucjana, a także wewnątrz, a następnie rozłożyć brzuch trochę tak, aby ryba mogła siedzieć prosto na patelni wraz z smażonymi warzywami.
Skropić oliwą z oliwek i wstawić patelnię do piekarnika.Szparagi wymieszać z oliwą z oliwek, solą i pieprzem. Gdy ryba będzie w piekarniku przez 15 minut, posypać szparagi wokół ryby i umieścić go z powrotem w piekarniku i nadal gotować przez kolejne 10-15 minut, lub aż ryba jest gotowane przez całą drogę. Możesz go przetestować, wbijając widelec lub nóż prosto w mięso wokół kręgosłupa i odciągając mięso. Powinien łatwo oddalić się od kości i być nieprzezroczysty. Jeśli nie lub mięso wygląda półprzezroczyste, gotuj je trochę dłużej.
Posypać posiekaną miętą i podawać w całości z warzywami.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryba w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Alois Lageder Terran Alpina Pinot Grigio vigneti delle Dolomiti. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.
![Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti]()
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti
# 51 Wine Spectator Top 100 of 2021Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio ma jasnożółty kolor z wyraźnymi kwiatowymi aromatami z nutą przyprawy; średnio treściwy z dobrą mineralnością i precyzyjnym wykończeniem.Dobrze pasuje do ryb i skorupiaków, drobiu, białych mięs jako przystawka lub do posiłku