Louisiana Citrus Crepes może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 251 kalorii, 6G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 2,28 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz miętę, cukier puder, jajko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Dobrze sprawdza się jako poranny posiłek. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Bezziarnowe naleśniki z miodowo-cytrusowym kompot, Wyznanie #145: mam słabość do naleśników ... łatwe naleśniki Nutella, oraz Krewetki Luizjana dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Aby przygotować nadzienie, wlej 2 szklanki mleka do średniego, ciężkiego rondla. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii; dodać nasiona i fasolę na patelnię. Mleko gotować na średnim ogniu do 180 lub do momentu, aż wokół krawędzi utworzą się małe pęcherzyki (nie gotować).
Składniki, których będziesz potrzebować
Wanilia
Nasiona
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Patelnia
2
Zdjąć z ognia.
3
Połącz 1/2 szklanki cukru granulowanego, skrobię kukurydzianą, szczyptę soli i żółtka, mieszając trzepaczką. Stopniowo dodawać 1 szklankę gorącego mleka do mieszaniny jaj, mieszając trzepaczką. Powrót mieszaninę mleka na patelnię; doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, stale mieszając trzepaczką. Gotować 1 minutę; zdjąć z ognia. Łyżka do miski; wyrzucić wanilii. Wymieszać z kwaśną śmietaną.
Aby przygotować naleśniki, połącz 1/2 szklanki mleka i następne 4 składniki (przez jajko) w blenderze. Odważyć lub lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Naleśniki
Mąka Uniwersalna
Mleko
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miarka
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Nóż
6
Dodać mąkę, 1/2 łyżeczki cukru granulowanego i 1/4 łyżeczki soli. Proces do gładkiej. Chill 1 godzina.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Granulowany
Mąka Uniwersalna
Sól
7
Podgrzać 8-calowy nonstick crepe patelni lub patelni na średnim ogniu. Na patelni lekko posmarować sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
8
Wlać około 3 łyżki ciasta na patelnię; szybko przechylić patelnię we wszystkich kierunkach, aby ciasto pokrywało patelnię cienką warstwą. Gotować około 2 protokół. Ostrożnie podnieś krawędź krepy szpatułką, aby sprawdzić doneness. Włącz crepe, gdy może być wstrząśnięty luźno z patelni, a spód jest lekko rumiany; gotować 1 minutę lub aż środek jest ustawiony.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka
Patelnia
9
Umieść krepę na ręczniku; całkowicie schłodzić. Powtórz procedurę, aż wszystkie ciasto jest używane. Ułóż naleśniki między pojedynczymi warstwami papieru woskowego, aby zapobiec przyklejeniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Naleśniki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Woskowany
10
Aby przygotować pozostałe składniki, połączyć sekcje cytrusowe, 1/4 szklanki cukru granulowanego i posiekaną miętę; delikatnie wrzucić do rozpuszczenia cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier
Mięta
11
Umieść 1 krepę na każdym z 8 talerzy deserowych; rozłóż około 1/3 szklanki schłodzonego nadzienia nad każdą krepą. Złóż każdy w trójkąt. Top każdej porcji z 1/4 mieszanki owoców szklanki.