Lody Z Kory Hickory
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 2425 kalorii, 34g białka, oraz 149g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2. Na $3.99 za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest idealny do Lato. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, cukier, serek śmietankowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 24 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Ciasteczka truskawkowe i lody śmietankowe, Kora Wielkanocna: Na Dwa Sposoby (Kora Jajka Kremowego I Kora Jelly Bean), oraz Lody Awokado dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 163°.
Rozłóż korę hickory i skorupy siebie na blasze z pergaminem i tosty aż pachnące, o 8 protokół.
Połącz mleko i prażoną korę hickory i muszle w dużym garnku.
Podgrzać na średnim ogniu, często mieszając, aż do ugotowania. Dostosuj ciepło, aby utrzymać gołe dusić i gotować przez 15 minut, często mieszając.
Wyjąć z ognia, ostudzić na 1 godzinę w temperaturze pokojowej, następnie przykryć i przenieść do lodówki na co najmniej 4 godziny i do nocy.
Przecedzić mleko przez drobny sitko siatkowe wyłożone gazą i wyrzucić ciała stałe.
W średniej misce ubić 2 szklanki mleka hickory ze skrobią kukurydzianą i odstawić.
Połącz pozostałe 2 szklanki mleka hickory, śmietany, cukru i soli w dużym rondlu i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, często mieszając, aby zapobiec przypaleniu.
Ubić mieszankę mleka / skrobi kukurydzianej, a następnie wlać do gotującego się mleka. Zmniejszyć ogień do gotować na wolnym ogniu i gotować, stale mieszając, aż zgęstnieje, 2 do 3 minut,
Zdjąć z ognia, lekko ostudzić, a następnie połączyć z serem śmietankowym.
Przełożyć do blendera w dwóch partiach i dokładnie zmiksować.
Przenieść do zamykanych pojemników i pozostawić do ostygnięcia w temperaturze pokojowej bez pokrywek przez 1 godzinę. Przykryć i przełożyć do lodówki. Przechowywać w lodówce około 4 godzin.
Proces w maszynie do lodów zgodnie z instrukcjami producenta.
Wyjąć do pojemnika bezpiecznego dla zamrażarki i utwardzić w zamrażarce przez co najmniej 4 godziny przed podaniem.