Lody Waniliowe
Lody waniliowe to bezglutenowe i wegetariańskie deser. Ten przepis służy 2. Na 4,06 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 53g tłuszczu, oraz w sumie 871 kalorii. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka fasoli waniliowej, cukru, mleka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. Z łyżeczką wynik 41%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Lody Waniliowe Chai, Summer Berry Vanilla Bean Parfaits z bitą śmietaną z wanilii, oraz Babeczki waniliowe wypełnione kremem czekoladowym z lukrem waniliowym.
Instrukcje
Połączyć mleko i śmietanę w średnim rondlu. Podziel fasolę wanilii na pół wzdłuż i zeskrobaj nasiona na mieszaninę mleczną.
Dodaj waniliowy strąk fasoli do mieszanki mleka.
Umieść patelnię na średnim ogniu i gotuj około 5 minut lub tylko do momentu, gdy bąbelki zaczną tworzyć się wokół krawędzi patelni, często mieszając.
W misce wymieszać żółtka i cukier. Beat ze średnią prędkością z mikserem elektrycznym, aż gruby i blady. Stopniowo ubijaj w gorącej mieszance mleka; wróć do rondla. Gotować, ubijając stale, na małym ogniu, około 2 minut lub aż mieszanina kremu zgęstnieje i pokryje tył łyżki. (Nie przegotować.)
Wlać mieszaninę kremu przez sitko z siatki drucianej do średniej miski, odrzucając strąk z fasoli waniliowej.
Umieść miskę w większej misce wypełnionej lodem i wymieszaj krem do ostygnięcia.
Wlać mieszaninę do pojemnika zamrażarki z 2-litrową zamrażarką elektryczną. Zamrażać zgodnie z instrukcjami producenta.
Przenieść lody do 1-litrowego plastikowego pojemnika zamrażarki. Zamrozić 4 godziny lub do twardości.