Lody Truskawkowo-Rabarbarowe
Lody truskawkowo-rabarbarowe mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na deser. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 182 kalorie. Na 89 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, truskawki, rabarbar i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest idealny do Lato. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Bezmleczne Ciasto Z Rabarbarem, Sernik Truskawkowy Lody, oraz Lody Truskawkowe Paleo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz mleko i pół na pół w ciężkim rondlu na średnim ogniu.
Podgrzać mieszaninę mleka do 180 lub do momentu, aż wokół krawędzi utworzą się małe pęcherzyki (nie gotować).
Połącz 1/2 szklanki cukru i żółtka w dużej misce, mieszając trzepaczką do bladożółtej. Stopniowo dodaj połowę gorącej mieszaniny mleka do mieszaniny żółtka jaja, stale mieszając trzepaczką.
Wlać mieszaninę żółtka do garnka z pozostałą mieszaniną mleka; gotować na średnim ogniu, aż termometr zarejestruje 160 (około 2 minut), stale mieszając.
Umieść patelnię w dużej wypełnionej lodem misce na 20 minut lub do całkowitego ostygnięcia kremu, od czasu do czasu mieszając.
Połączyć pozostałe 1/2 szklanki cukru, rabarbar i wino w rondlu na średnim ogniu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 8 minut lub aż rabarbar jest miękki i płyn jest syropy.
Wyjąć z ognia; odstawić 10 minut.
Mieszaninę rabarbaru i truskawek połączyć w blenderze; proces do uzyskania gładkiej powierzchni. Przecedzić mieszaninę przez sito nad miską, naciskając drewnianą łyżką; wyrzucić ciała stałe. Wymieszać mieszaninę rabarbaru w mieszaninę kremu.
Wlać krem do zamrażarki w zamrażarce do lodów; zamrozić zgodnie z instrukcjami producenta.
Spuścić lodowatą wodę z wiadra zamrażarki; przepakować solą i lodem. Przykryć ręcznikami kuchennymi i odstawić na 1 godzinę lub do momentu, aż będą twarde.