Lody Truskawkowe Z Rabarbarem
Lody truskawkowo-rabarbarowe to bezglutenowe i przyjazne dla fodmap deser. Na 92 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 372 kalorie, 4G białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 12. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. To będzie hit w Twoim Dzień Matki wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz ekstrakt z migdałów, ciastka z cukrem, wanilię i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Desery truskawkowo-rabarbarowe, Bezmleczne Ciasto Z Rabarbarem, oraz Lody Truskawkowe Paleo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177°. Linia 2 arkusze cookie z pergaminem gotowania.
W 10-calowej patelni, roztopić masło na średnim ogniu.
Dodać rabarbar; gotować około 5 minut lub aż zmięknie. Wymieszać z truskawkami, cukrem granulowanym, ekstraktem z migdałów, wanilią i sokiem z cytryny. Gotować około 7 minut lub aż mieszanina zacznie lekko zagęścić.
Usunąć kawałki rabarbaru; wyrzucić.
Pozostałą porcję wlać do blendera. Przykryć; zmiksować z impulsami włączania i wyłączania, aż będzie gładka. Odstawić SOS.
W małej misce połącz startą skórkę cytryny i cukier turbinado.
Posypać czystą, dużą drewnianą deską do krojenia.
Wyjmij ciasto ciasteczkowe z opakowania.
Ciasto pokroić na 3 równe kawałki.
Zwiń każdy kawałek w dużą okrągłą. Wciśnij ciasto w cukier cytrynowy, aby pokryć jedną stronę.
Na 1 arkuszu ciastek umieścić 2 okrągłe ciasto z cukrem do góry; na drugim arkuszu ciastek umieścić trzecie ciasto z cukrem do góry.
Piec 15 do 20 minut lub aż ciasto jest ustawione w centrum. Lekko ostudzić, około 5 minut.
Za pomocą noża do pizzy pokrój każdą rundę na 6 do 8 klinów. Całkowicie schłodzić, około 15 minut.
Łyżka lodów równomiernie do 12 misek deserowych. Każdą z nich polać sosem truskawkowo-rabarbarowym.
Do każdej porcji dodaj 2 kliny ciastek z cukrem cytrynowym.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Lody można łączyć z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "