Lody Oliwkowe
Lody oliwkowe mogą być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 727 kalorii, 8G białka, oraz 61 g tłuszczu. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje $1.6 za porcję. Jeśli masz żółtka jaj, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, ciężką śmietanę do ubijania i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 18 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Oliwa z oliwek gotowany kurczak i rzodkiewka z cytrusowym Pesto, Ciasteczka truskawkowe i lody śmietankowe, oraz Lody Awokado.
Instrukcje
Połącz pierwsze 3 składniki w rondlu z grubym dnem 3-quart na średnim ogniu. Doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu, stale mieszając, aż cukier się rozpuści.
Wlać wodę na głębokość 1 cala do dna podwójnego kotła na średnim ogniu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu; umieścić żółtka w górnej połowie podwójnego kotła. Powoli ubij w gorącej mieszance pół na pół. Gotować, ubijając stale, 6 minut lub aż mieszanina osiągnie 160 i zgęstnieje na tyle, aby pokryć tył łyżki.
Usunąć z ciepła; przecedzić przez drobne sito z siatki drucianej, aby usunąć wszelkie grudki, jeśli to konieczne. Wymieszać z gęstą śmietaną.
Ubić oliwę z oliwek. Przechowywać w lodówce, aż do całkowitego wystygnięcia.
Zamrozić w maszynie do lodów zgodnie ze wskazówkami producenta.