Lody Jogurtowe Wiśniowo-Morelowe
Jedna porcja zawiera 213 kalorii, 4G białka, oraz 3G tłuszczu. Na $1.94 za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz skórkę z cytryny, cukier, akompaniament: klon musli kruche, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Morelowe Lody, Morelowo-Gingersnap Sundaes, oraz Jogurtowe Lody.
Instrukcje
Dusić cukier, woda, liście laurowe i skórki w 1-quart ciężki rondel 5 minut, a następnie usunąć z ognia i niech strome 20 minut. Podczas gdy syrop przemywa, morele przekrój na pół i usuń pestki. Uruchom nóż do parowania w poprzek wokół każdej wiśni, dotykając dołu, a następnie przekręć połówki wiśni, aby oddzielić.
Usuń wgłębienia końcówką noża. W dużej płytkiej misce wrzucić morele i wiśnie z sokiem z cytryny. Powrót syrop do wrzenia, a następnie zalać owoce, podrzucając do płaszcza. Przykryć i odstawić, mieszając od czasu do czasu, co najmniej 30 minut. Na każdy z 6 talerzy umieść po 1/3 szklanki jogurtu i podawaj z owocami.