Lody Jagodowo-Limonkowe

Lody Jagodowo-Limonkowe
Lody jagodowo-limonkowe mogą być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 1458 kalorii, 19g białka, oraz 107 g tłuszczu każdy. Na 6,33 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Jeśli masz jagody, sól koszerną, śmietanę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Lody Jagodowe Kokos Limonka, Lody jagodowe, kokosowe i limonkowe, oraz Babeczki jagodowe z bitą śmietaną kokosowo-limonkową.

Instrukcje

1
W niereaktywnym średnim rondlu gotuj jagody na średnim ogniu z anyżem, cynamonem, skórką z limonki i cukrem, aż jagody stracą swój kształt i utworzy się syrop jammy, 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Uprażonych Posiekanych Orzechów Pekan (odłożyć 1 łyżkę Do Dekoracji)1/2 Szklanki Uprażonych Posiekanych Orzechów Pekan (odłożyć 1 łyżkę Do Dekoracji)
Scotch Bonnet Chile, PosiekaneScotch Bonnet Chile, Posiekane
2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Usuń anyż i przenieś do blendera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Scotch Bonnet Chile, PosiekaneScotch Bonnet Chile, Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Na wierzch jagód dodać śmietanę, następnie mleko, następnie żółtka. Zmiksować z dużą prędkością, aż do dokładnie puree, około 30 sekund. Przecedzić do czystego średniego rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Uprażonych Posiekanych Orzechów Pekan (odłożyć 1 łyżkę Do Dekoracji)1/2 Szklanki Uprażonych Posiekanych Orzechów Pekan (odłożyć 1 łyżkę Do Dekoracji)
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
4
Bazę gotować na średnim ogniu, często mieszając, aż krem tworzy się na łyżce, ale palec przesunięty w poprzek pleców pozostawia czystą linię.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
5
Wyjąć z ciepła i odcedzić do hermetycznego pojemnika. Wymieszaj sok z limonki do smaku, a następnie sól do smaku. Podstawa powinna mieć niewielką, ale nie wyraźną cierpkość.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
6
Schłodzić przez noc w lodówce, a następnie następnego dnia, ubijać zgodnie z instrukcjami producenta.
7
Przenieść lody do zamrażarki i schłodzić przez co najmniej 4 godziny przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Miętowe W Patyczkach, ZmiękczoneLody Miętowe W Patyczkach, Zmiękczone
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje2
Ocena Zdrowia17
Magazyn