Lody Jagodowo-Limonkowe
Lody jagodowo-limonkowe mogą być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 1458 kalorii, 19g białka, oraz 107 g tłuszczu każdy. Na 6,33 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Jeśli masz jagody, sól koszerną, śmietanę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Lody Jagodowe Kokos Limonka, Lody jagodowe, kokosowe i limonkowe, oraz Babeczki jagodowe z bitą śmietaną kokosowo-limonkową.
Instrukcje
W niereaktywnym średnim rondlu gotuj jagody na średnim ogniu z anyżem, cynamonem, skórką z limonki i cukrem, aż jagody stracą swój kształt i utworzy się syrop jammy, 15 do 20 minut.
Usuń anyż i przenieś do blendera.
Na wierzch jagód dodać śmietanę, następnie mleko, następnie żółtka. Zmiksować z dużą prędkością, aż do dokładnie puree, około 30 sekund. Przecedzić do czystego średniego rondla.
Bazę gotować na średnim ogniu, często mieszając, aż krem tworzy się na łyżce, ale palec przesunięty w poprzek pleców pozostawia czystą linię.
Wyjąć z ciepła i odcedzić do hermetycznego pojemnika. Wymieszaj sok z limonki do smaku, a następnie sól do smaku. Podstawa powinna mieć niewielką, ale nie wyraźną cierpkość.
Schłodzić przez noc w lodówce, a następnie następnego dnia, ubijać zgodnie z instrukcjami producenta.
Przenieść lody do zamrażarki i schłodzić przez co najmniej 4 godziny przed podaniem.