Lody E-Z Cannoli
Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.01 za porcję. Jedna porcja zawiera 468 kalorii, 12g białka, oraz 34g tłuszczu. Ten przepis z Kraftrecipes.com ma 1 fanów. Jeśli masz mleko skondensowane, mleko, oryginalny ser ricotta i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Cannoli Cream Filled Choux Pastry (Cream Puffs), Ciasteczka truskawkowe i lody śmietankowe, oraz Lody Awokado dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść ser ricotta w blenderze lub pojemniku na Robot kuchenny; przykryj. Zmiksować na gładką masę.
Dodaj mleko skondensowane, zwykłe mleko i cynamon; dobrze wymieszaj.
Ubij śmietanę do ubijania w dużej misce z mikserem elektrycznym na dużej prędkości, aż uformują się miękkie szczyty.
Dodać ser ricotta, migdały i czekoladę; mieszać delikatnie, aż dobrze wymieszane.
Wlać do 1-1 / 2 qt. miska metalowa; pokrywa.
Zamrozić co najmniej 4 godziny lub do uzyskania jędrności, mieszając raz po 2 godzinach lub gdy brzeg zacznie twardnieć.
Odstawić w temperaturze pokojowej 15 min. lub do momentu, aż lody będą łatwo zbierane. Resztki lodów należy przechowywać w przykrytym pojemniku w zamrażarce do 1 tygodnia.