Lody Czekoladowe

Lody Czekoladowe
Lody czekoladowe to bezglutenowe deser. Ten przepis służy 1. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 35g białka, 100 g tłuszczu, oraz w sumie 1880 kalorii. Na 5,63 zł za porcję, ten przepis okładki 49% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, skrobię kukurydzianą, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Jakim smakiem gelato jesteś? Lody kokosowo-orzechowe, Sycylijskie Lody czekoladowe z bourbonem i kawałkami ciemnej czekolady, oraz Kanapki z lodami czekoladowo-czekoladowymi i truskawkowymi.

Instrukcje

1
Doprowadzić 2 1/4 szklanki mleka tylko do wrzenia w 4-quart ciężki rondel na umiarkowanym ogniu. Gdy mleko jest ogrzewanie, ubij razem cukier, skrobia kukurydziana, sól i 1/4 szklanki (zimnego) mleka w misce, aż będzie gładka, a następnie ubijaj do wrzącego mleka i doprowadzić do wrzenia na umiarkowanym ogniu, ubijając. Gotować, ubijając często, 3 minuty (mieszanina będzie bardzo gęsta).
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
CukierCukier
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
2
Zdjąć z ognia.
3
Doprowadzić pozostałe 1/2 szklanki (zimnego) mleka tylko do wrzenia w 1-quart ciężki rondel na umiarkowanym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Wlać gorące mleko do czekolady w misce i odstawić, aż czekolada się rozpuści, około 1 minuty, a następnie ubijać, aż będzie gładka. Wymieszać ze skrobią kukurydzianą z mlekiem i przebić przez sito o drobnych oczkach do miski. Lekko ostudzić, często mieszając, aby zapobiec tworzeniu się skóry, następnie przykryć powierzchnię papierem woskowym i schłodzić do ostygnięcia, co najmniej 1,5 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
CzekoladaCzekolada
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier WoskowanyPapier Woskowany
SitoSito
TrzepaczkaTrzepaczka
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
5
Zamrozić mieszaninę w maszynie do lodów, a następnie przenieść do hermetycznego pojemnika i zamrozić do utwardzenia, około 3 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do LodówMaszyna Do Lodów
6
Odstawić na 5 minut przed podaniem.
1
* Gelato utrzymuje 1 tydzień.
Składniki, których będziesz potrzebować
GelatoGelato
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia39
Magazyn