Lody cytrynowe i Malinowa Granita
Lody cytrynowe i lody z Granity maliny mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisem na deser. Ten przepis służy 2. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 345 kalorii. Na 3,03 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka lodów cytrynowych premium, malin, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 8 godzin i 35 minut. Z łyżeczką wynik 53%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Kremowe Lody Cytrynowe, Ciasto cytrynowe z kremem cytrynowym lub sosem malinowym, oraz Malinowe Desery dla podobnych receptur.
Instrukcje
Puree Maliny w procesorze do prawie gładkiej.
Przełożyć do sitka o drobnej siatce ustawionego na średniej misce. Używając silikonowej szpatułki, naciśnij na ciała stałe, aby wyodrębnić puree. Wyrzucić nasiona w sitku.
Przełożyć 1/3 szklanki puree do małej miski; dodać 2 łyżki cukru i mieszać, aż cukier się rozpuści. Przykryć; schłodzić do sosu.
Zagotować na patelni 3/4 szklanki wody i 1/2 szklanki cukru, mieszając, aż cukier się rozpuści. Chłodny syrop. Wymieszaj syrop do pozostałego puree w średniej misce na granitę.
Przenieś do szklanego naczynia do pieczenia 8x8x2 cali. Zamrażać, aż mieszanina zacznie się ustawiać, mieszając co 45 minut, aby rozbić duże kawałki, 2 do 3 godzin. Przykryć; zamrozić do twardości, około 6 godzin. Czy z wyprzedzeniem: sos i granita mogą być wykonane 1 dzień wcześniej. Utrzymuj SOS schłodzony i granitę zamrożoną.
Używając widelca, zeskrobuj powierzchnię granity, tworząc kryształy.
W każdej z 2 szklanek deserowych umieścić gałkę lodów cytrynowych. Na wierzchu polać gałką granity, polać sosem malinowym. Wierzch z gałką lodów, następnie gałką granity; skropić sosem.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Lody świetnie komponują się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "