Lody Cynamonowe
Lody cynamonowe wymagają z grubsza około 45 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy i lacto ovo przepis wegetariański służy 2 i kosztuje 2,36 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 1365 kalorii, 17g białka, oraz 106g tłuszczu. 492 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. Świetnie sprawdza się jako deser. Mieszanka śmietany, sól, żółtka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Lody cynamonowe lub lody cynamonowe, Lody cynamonowe z cynamonowymi chipsami, oraz Lody Cynamonowe.
Instrukcje
Umieść cynamon w małej, suchej patelni, na małym ogniu. Trzymaj patelnię w ruchu, aż cynamon stanie się pachnący. Zdejmij ciepło (zauważ, że zbyt długo na patelni spali cynamon).
Rozgrzać mleko, cukier, sól i cynamon oraz 1 szklankę śmietany w średnim rondlu na średnim ogniu ubijając, aby włączyć cynamon do cieczy.
Przygotuj sitko na misce z pozostałą śmietaną na misce z lodem: podczas gdy mieszanina mleka się ogrzewa, Ustaw misę na innej misce wypełnionej lodem.
Pozostałą filiżankę śmietany umieść w schłodzonej misce i ustaw na wierzchu sitko z siatki.
Jajka temperować, dodać do śmietany cynamonowej: w osobnej misce ubić żółtka. Powoli wlej ciepłą mieszaninę mleka do żółtek, stale ubijając, aby uniknąć jajeczkowania.
Wlać mieszaninę z powrotem do rondla.
Podgrzewaj, aż pokryje łyżkę: mieszaj mieszaninę stale na średnim ogniu za pomocą drewnianej łyżki lub żaroodpornej szpatułki, skrobając dno podczas mieszania. Gdy krem staje się gęsty, aż mieszanina zgęstnieje i pokrywa łyżkę tak, że można uruchomić palcem po powłoce i mieć powłoki nie uruchomić.
Krem przelać przez sitko do kremu. Wymieszać, aż ostygnie nad łaźnią lodową.
Dokładnie schłodzić mieszaninę, a następnie przetworzyć w maszynie do lodów zgodnie z instrukcjami producenta.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem do lodów. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "