Liście Brukselki , Topinambur I Oliwa Castelvetrano
Brukselka liści, Topinambur & Castelvetrano Oliwa jest bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 157 kalorii, 5G białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 1,37 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka skórki cytrynowej, pieprzu, oliwek castelvetrano i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 65%, to danie jest solidne. Spróbuj Sałatka Z Liści Brukselki, Brioche Crusted fish z puree z topinamburu i ogórkami z topinamburu, oraz Twist and Sprout: brukselka z boczkiem Pizza dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce umieścić sok z cytryny i skórkę z cytryny. Powoli ubij w oleju.
Używając płaskiej strony noża szefa kuchni, wciśnij każdą oliwkę, aż do uwolnienia dołu; wyrzuć doły.
Wyciśnięte oliwki pokroić w plastry i dodać do miski z mieszaniną soku z cytryny i oliwy z oliwek; odstawić.
Odciąć podstawę z jednej brukselki. Ostrożnie ściągnij zewnętrzne liście, kontynuując przycinanie podstawy, aby uwolnić liście. Zatrzymaj się, gdy dojdziesz do żółtych wewnętrznych liści, które są szczelnie zapakowane razem, zarezerwuj tę część kiełka do innego użycia. Powtórz z pozostałymi brukselkami i dodaj liście do miski z sosem.
Obrać Topinambur i cienko pokroić za pomocą krajalnicy mandoliny.
Dodaj je do miski i wrzucić z opatrunkiem.
Dodać pieprz, sól, i anchois i wrzucić do połączenia.
Podziel na 4 talerze sałatkowe, wierzch z serem.