Linguine z pieczonym tuńczykiem i Zielono-oliwkową Tapenadą
Linguine z pieczonym Tunanem i Zielono-oliwkową Tapenadą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 4,78 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 725 kalorii. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz oliwki, oliwę z oliwek, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia super spoonacular wynik 87%. Spróbuj Zapiekany Tuńczyk z oliwkowo-tapenadowym winegretem i rukolą, Zapiekany Tuńczyk z oliwkowo-Tapenadowym winegretem i rukolą, oraz Zapiekany Tuńczyk z oliwkowo-Tapenadowym winegretem i rukolą dla podobnych receptur.
Instrukcje
W maszynce lub blenderze, pulse oliwki, pietruszka, i czosnek do grubego puree z pastą sardeli, 6 łyżek oliwy z oliwek, sok z cytryny, i 1/4 łyżeczki każda z soli i pieprzu. Umieścić trzy czwarte mieszaniny w dużej misce.
Rozgrzej patelnię grillową lub ciężką patelnię na umiarkowanym ogniu. Tuńczyka zalać pozostałą 1 łyżką oleju i doprawić pozostałą 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Gotować około 1 1/2 minut na stronę.
Odstawić na 3 minuty. Ryby będą rzadkie.
Pokroić w plastry 1/4 cala.
W dużym garnku wrzącej, osolonej wody, gotować linguine aż tylko gotowe, o 12 protokół. Rezerwy około 1/2 szklanki wody makaronu.
Odcedzić, dodać i 1/4 szklanki wody z makaronu do miski z mieszaniną oliwek, i wrzucić. Jeśli sos wydaje się zbyt gęsty, dodaj więcej zarezerwowanej wody z makaronu. Makaron ułożyć na talerzach i ułożyć tuńczykiem. Łyżka pozostałą mieszaninę oliwek na wierzchu.
Rekomendacja wina: bogactwo tuńczyka i słoność tapenady zachwycają lekką, owocową czerwienią-Ctes-du-Rhne z południowej Francji lub barbera z Włoch.