Linguine z karmelizowanymi karczochami i Prosciutto

Linguine z karmelizowanymi karczochami i Prosciutto
Linguine z karmelizowanymi karczochami i Prosciutto może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 4,52 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 724 kalorie, 26g białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i odbierz karczochy dla dzieci, sól i pieprz, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Linguine z karczochami i cytryną, Linguine Z Karczochami I Porami, oraz Linguine Z Krabami I Karczochami.

Instrukcje

1
W blenderze wirować ząbek czosnku aż do zmielenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Dodać połowę kostek chleba i pulsować, aż grube okruchy tworzą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kostki ChlebaKostki Chleba
3
Wylać na talerz; powtórzyć z pozostałymi kostkami chleba.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kostki ChlebaKostki Chleba
4
Wlać 1/2 łyżki oleju na patelnię o średnicy 10-12 cali na średnim ogniu. Gdy jest gorąco, dodaj okruchy; często mieszaj, obniżając ciepło, jeśli okruchy grożą przypaleniem, aż będą chrupiące i złociste, 10 do 15 minut. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Masło i pozostałe 1 1/2 łyżki oleju umieścić na patelni 10 - do 12-calowej (z boków co najmniej 2 cale wysokości)na średnim ogniu. Gdy masło jest stopiony, dodać pory, sól, pieprz, i mieszać od czasu do czasu, aż pory są bardzo zwiotczałe i zaczyna brązowy, 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
PieprzPieprz
PorPor
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodaj karczochy, 3/4 szklanki bulionu z kurczaka i sok z cytryny; zwiększyć ogień do średniej i doprowadzić do duszenia. Przykryć; gotować, aż karczochy będą miękkie po przekłuciu, o 10 protokół. Odkryć i gotować, aż płyn odparuje i mieszanina zaczyna brązowieć, 5 do 10 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
KarczochKarczoch
7
Wymieszać w winie, skrobanie dno patelni do uwolnienia rumiane kawałki. Gotować, aż płyn prawie odparuje, około 1 minuty. Wymieszać w 1/4 szklanki bulionu; jeśli mieszanina wydaje się zbyt sucha, dodać trochę więcej bulionu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
W międzyczasie, na patelni 5-do 6-kwartowej na dużym ogniu, doprowadzić do wrzenia około 2 litrów wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Dodaj linguine i gotować, mieszając do miękkości do ugryzienia, 9 do 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor śliwkowy, Pokrojony Na 1-calowe KawałkiPomidor śliwkowy, Pokrojony Na 1-calowe Kawałki
10
Odcedzić i wymieszać z mieszanką karczochów wraz z prosciutto, pietruszka, i bułka tarta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
ProsciuttoProsciutto
KarczochKarczoch
Pietruszka-naćPietruszka-nać
1
Odciąć łodygę u podstawy karczocha, za pomocą ostrego noża.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
BazaBaza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
2
Obrać i oderwać liście wokół podstawy karczocha, aż dojdziesz do delikatnej warstwy liści, które są żółte na dole i zielone na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
BazaBaza
3
Odetnij górną trzecią pozostałą część liści (zieloną część). Ostrym nożem do parkowania odetnij cały pozostały zielony, włóknisty materiał wokół podstawy karczocha.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
BazaBaza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia29
Magazyn