Linguine z czosnkiem i soją
Linguine z czosnkiem i soją jest bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 21g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 529 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.55 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz bulion warzywny, edamame, płatki pieprzu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Z łyżeczką wynik 81% to danie jest super. Spróbuj Szparagi sezamowe z sosem sojowo-czosnkowym Aioli, Linguine z czosnkiem i olejem, oraz Czosnek Linguine dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej patelni, na średnim ogniu, gotować czosnek w 2 łyżki oliwy z oliwek, aż złoty, o 5 protokół.
Dodać płatki czerwonej papryki i anchois i gotować, aż anchois są rozpuszczone, o 1 minutę.
Dodać edamame i bulion. Zwiększyć ciepło do średnio-wysokiej i gotować na wolnym ogniu, aż edamame są miękkie i bulion zmniejsza się o połowę, o 15 minut.Tymczasem doprowadzić duży garnek lekko osolonej wody do wrzenia. Gotować linguine zgodnie ze wskazówkami pakietu; odcedzić i dodać do patelni. Wrzucić na średnim ogniu, aż dobrze pokryte, o 2 protokół.
Zdjąć z ognia. Wymieszać natkę pietruszki i pozostałą oliwę z oliwek.
W razie potrzeby posypać serem.