Letni Melon z Granitą Bazyliowo-miętową

Letni Melon z Granitą Bazyliowo-miętową
Letni Melon z Granitą Bazyliowo-miętową wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 95 kalorii. Na 89 centów za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 8. Jeśli masz pod ręką wodę, liście bazylii, liście mięty i kilka innych składników, możesz to zrobić. Przynosi ci to Epikurious. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 42%, co jest dobre. Spróbuj Letni Melon z Granitą Bazyliowo-miętową, Melon z Granitą Bazyliowo-limonkową, oraz Letnia sałatka z melona Cous Cous z awokado, winogronami i miętą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W średniej misce wymieszaj cukier, posiekaną miętę, bazylię i skórkę z limonki. Rozgnieść drewnianą łyżką, aż zioła staną się ciemnozielone, około 3 minut. Wymieszać sok z limonki i 1 1/4 szklanki wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Skórka Z LimonkiSkórka Z Limonki
BazyliaBazylia
ZiołaZioła
CukierCukier
WodaWoda
MiętaMięta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Odstawić 1 godzinę. Odcedź do dużej miski, naciskając na ciała stałe.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Przenieść 1/2 szklanki syropu z limonki do małego dzbanka; przykryć i przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
WapnoWapno
4
Wlać pozostały syrop z limonki do metalowego naczynia do pieczenia o wymiarach 13x9x2 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
WapnoWapno
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
5
Umieść naczynie w zamrażarce. Wymieszać syrop widelcem co godzinę, aż do zamrożenia, około 4 godzin. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryj i trzymaj zamrożone.)
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
6
Podziel kliny melona na 8 płytkich misek do zupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
MelonMelon
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Mżawka melon z reserved syrop limonkowy. Zeskrobać granitę na płatki widelcem. Łyżka Hojny 1/2 Puchar granita na szczycie melona w każdej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
MelonMelon
SyropSyrop
WapnoWapno
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Posypać pokrojonymi liśćmi mięty, udekorować gałązkami mięty i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
MiętaMięta
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia8
Magazyn