Letni gulasz rybny z rouille

Letni gulasz rybny z rouille
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj letniego gulaszu rybnego z rouille. Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 2 i kosztuje 5,67 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 837 kalorii, 37g białka, oraz 46 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 17 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś ząbki czosnku, cebulę, Wino i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest idealny do 4 Lipca. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 25 minut. Z łyżeczką wynik 93%, to danie jest świetne. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Letnie Bouillabaisse Z Dymnym Rouille, Zupa rybna z chlebem i Rouille, oraz Zupa Rybna Warzywna Z Rouille.

Instrukcje

1
Odkręć głowy od krewetek, a następnie oderwij nogi i muszle, ale pozostaw ogony nienaruszone. Devein każdej krewetki. Smażyć skorupki w 1 łyżce oleju przez 5 minut, aż będą ciemnoróżowe i złote w plastry.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
2
Dodać wino, zagotować o dwie trzecie, a następnie wlać bulion. Przecedzić do dzbanka, odrzucając muszle.
Składniki, których będziesz potrzebować
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
3
Resztę oleju rozgrzej na głębokiej patelni lub zapiekance.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Dodać koper włoski, cebulę i czosnek, doprawić, następnie przykryć i delikatnie gotować przez 10 minut, aż zmięknie. W międzyczasie obrać ziemniaki i pokroić na 2 cm kawałki. Umieścić na patelni z zimną wodą, doprowadzić do wrzenia i gotować przez 5 minut, aż prawie miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Odcedzić w durszlaku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
6
Obrać pasek skórki z pomarańczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
7
Na patelnię włożyć skórkę, anyż, zatokę i łyżeczkę harissy. Smażyć delikatnie, odsłonięte, przez 5-10 minut, aż warzywa będą miękkie, słodkie i złociste.
Składniki, których będziesz potrzebować
Scotch Bonnet Chile, PosiekaneScotch Bonnet Chile, Posiekane
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
HarissaHarissa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
8
Pomidory wymieszać, gotować przez 2 min, następnie dodać pomidory i wywar. Dusić przez 10 minut, aż sos lekko zgęstnieje. Doprawić do smaku. Sos można przygotować wcześniej, a następnie podgrzać później w ciągu dnia. W międzyczasie szoruj małże lub małże i odciągaj strunowe brody. Wszelkie otwarte powinny być Ostro dotknięte na blacie roboczym, jeśli nie zamkną się po kilku sekundach, wyrzuć je.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
9
W razie potrzeby podgrzej sos, a następnie delikatnie wymieszaj ziemniaki, kawałki ryb i krewetki do gulaszu. Doprowadzić do wrzenia, następnie przykryć i delikatnie gotować na wolnym ogniu przez 3 min. Rozsypać małże lub małże na gulaszu, następnie przykryć i gotować przez 2 min więcej lub aż muszle otworzyły się szeroko. Wyrzucić wszystkie, które pozostają zamknięte. Kawałki ryb powinny łatwo się płatkować, a krewetki powinny być różowe. Rozsypać liśćmi tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
10
Aby zrobić szybkie rouille, wymieszać resztę harissy przez majonez.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej
HarissaHarissa
11
Gulasz podawać w miseczkach, posypanych łyżkami rouille, które roztopią się w sosie i wzbogacą go. Przygotuj dobry chleb, ponieważ na pewno chcesz zmyć soki.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (około 3/4 Funta)12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (około 3/4 Funta)
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Ryba w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Alois Lageder Terran Alpina Vigneti delle Dolomiti Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.
Alois Lageder Terra Alpina Vigneti delle Dolomiti Pinot Grigio
Alois Lageder Terra Alpina Vigneti delle Dolomiti Pinot Grigio
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio ma jasnożółty kolor z wyraźnymi kwiatowymi aromatami z nutą przyprawy; średnio treściwy z dobrą mineralnością i precyzyjnym wykończeniem. Dobrze pasuje do ryb i skorupiaków, drobiu, białych mięs jako przystawka lub do posiłku
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia87
Magazyn