Letni budyń truskawkowo-jagodowy
Letni budyń z truskawkami i jagodami może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 468 kalorii. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 1,48 zł za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz jagody, śmietanę do bicia, truskawki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Letni Budyń Jagodowy, Budyń letni rabarbarowo-truskawkowy, oraz Budyń Letni Rabarbarowo-Truskawkowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce umieścić truskawki, 2 łyżki cukru i sól. Zacieru do grubego przecieru. Wymieszaj jagody i 4 łyżki cukru w dużym rondlu na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści i jagody uwolnią soki, około 7 minut. Zwiększyć ciepło; gotować, aż mieszanina lekko zgęstnieje, często mieszając, około 5 minut.
Zdjąć z ognia; dodać mieszaninę truskawkową.
Linia 6-cup miska z 3 arkusze folii, pozostawiając 6-calowy zwis. Obficie masło 1 strona kromki chleba. Linia miska z chlebem, masłem do góry, kawałki cięcia na pokrycie miski całkowicie.
Wlać mieszankę jagodową do miski wyłożonej chlebem. Wierzch z pozostałym chlebem, z masłem z boku do dołu, krojąc kawałki, aby całkowicie pokryć. Fold folia na chleb.
Umieść talerz nieco mniejszy niż wierzch Miski na szczycie puddingu. Zważyć płytkę z 4 funtami konserw lub suszonej fasoli i schłodzić co najmniej 12 godzin i do 36 godzin.
W dużej misce ubij śmietanę, cukier puder i wanilię, aż uformują się szczyty.
Usuń ciężarki i talerz z budyniu. Otwórz folię.
Umieść duży talerz na szczycie miski i odwróć budyń.
Wyjmij miskę, a następnie plastik. Łyżka puddingu na talerze.