Lepkie duszone krótkie żeberka i smażone przegrzebki z pomarańczowym sosem szafranowym

Lepkie duszone krótkie żeberka i smażone przegrzebki z pomarańczowym sosem szafranowym
Lepkie duszone krótkie żeberka i smażone przegrzebki z pomarańczowym sosem szafranowym 3 godziny i 35 minut od początku do końca. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 8,24 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 68g białka, 48g tłuszczu i w sumie 962 kalorii. 2 osoby cieszyły się, że wypróbowały ten przepis. Niewiele osób naprawdę lubiło to danie główne. Udaj się do sklepu i podnieś bulion wołowy, bulion drobiowy, paprykę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowy i pierwotny dieta. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 76%. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Duszone krótkie żeberka ze smażonymi krewetkami i kaszą, Duszone krótkie żeberka ze smażonym przegrzebkiem na cieście Mofongo, oraz Przegrzebki smażone na patelni z sosem Szafranowo-pomidorowym.

Instrukcje

1
W przypadku krótkich żeberek: Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Złote Rodzynki, Grubo ZmieloneZłote Rodzynki, Grubo Zmielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
W dużej zapiekance rozgrzej olej na średnim ogniu. Dopraw mięso solą i pieprzem i zrumień ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Cienki-Cienki-
3
Usuń krótkie żeberka i odłóż na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Złote Rodzynki, Grubo ZmieloneZłote Rodzynki, Grubo Zmielone
4
Dodaj cebulę, marchewkę, paprykę, kminek i tymianek na patelnię i gotuj, aż zmiękną, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona KminkuNasiona Kminku
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Wlej miód, czerwone Wino i wywar i zagotuj. Włóż mięso na patelnię; płyn powinien prawie przykryć mięso.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Funtów Krótkich żeberek Z Kością5 Funtów Krótkich żeberek Z Kością
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Umieść garnek w piekarniku i luźno Załóż pokrywkę, aby umożliwić ucieczkę pary i zgęstnienie sosu. Gotuj, aż mięso będzie bardzo miękkie, 2 1/2 do 3 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
7
Połóż mięso na półmisku i trzymaj w cieple. W razie potrzeby gotuj płyn na dużym ogniu, aż będzie gęsty i syropowaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
8
Zdejmij z ognia i włóż mięso na patelnię podczas robienia przegrzebków.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
9
Do przegrzebków: w rondelku na dużym ogniu dodaj bulion z kurczaka, śmietanę, skórkę pomarańczową i szafran, jeśli używasz. Gotuj, aż płyn się zmniejszy i zgęstnieje, około 10 minut. W międzyczasie osusz przegrzebki ręcznikami papierowymi. Dopraw je dobrze solą i pieprzem. Umieść dużą patelnię na średnim ogniu i dodaj 3 łyżki oliwy z oliwek. Smaż przegrzebki bez przesuwania ich przez 1 do 2 minut. Gdy ładnie się zrumienią, odwróć je i podsmaż po drugiej stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Fasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do SmarowaniaFasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
SzafranSzafran
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
10
Usuń przegrzebki i odłóż na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
11
Wylej nadmiar oleju i dodaj kremową mieszankę na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
12
Pozwól temu zmniejszyć się na dużym ogniu przez około 2 minuty. Włóż przegrzebki na patelnię i gotuj, aż się podgrzają, jeszcze około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
13
Podawaj lepkie krótkie żeberka zwieńczone kremowymi przegrzebkami;udekoruj rzeżuchą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Złote Rodzynki, Grubo ZmieloneZłote Rodzynki, Grubo Zmielone
Nie Z Lokalnego OgroduNie Z Lokalnego Ogrodu
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana

Polecane wino: Pinot Noir, Chardonnay, Chenin Blanc

Przegrzebki działają naprawdę dobrze z Pinot Noir, Chardonnay i Chenin Blanc. Chardonnay i chenin blanc świetnie pasują do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli Twoje przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzonego pinot noir. Piwnice Dragonette Sta. Rita Hills Pinot Noir z oceną 4,8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 45 dolarów za butelkę.
Dragonette Cellars Sta. Rita Hills Pinot Noir
Dragonette Cellars Sta. Rita Hills Pinot Noir
Rok 2016 był kolejnym z serii wspaniałych roczników w Santa Barbara. Mieliśmy kolejny wczesny budbreak i (w przeciwieństwie do 2015) idealną pogodę podczas Setu, co pozwoliło na mocne, zrównoważone zbiory. Maj, Czerwiec i Lipiec były dość ciepłe, a dojrzewanie było dość szybkie; jednak Nietypowo chłodny sierpień znacznie spowolnił winorośl. Dla winiarza było to prawie idealne, ponieważ winogrona były w stanie zakończyć dojrzewanie powoli, bez skoków ciepła, a winogrona zachowały doskonałą kwasowość. W ciągu serii chłodnych poranków wybraliśmy każdy blok z niemal idealną dojrzałością i równowagą. Wina wydają się mieć wspaniały owocowy charakter, świeżą kwasowość i taninową strukturę oraz solidną głębokość. 
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia44
Magazyn