Lepki ryż z chińską kiełbasą

Lepki ryż z chińską kiełbasą
Lepki ryż z chińską kiełbasą może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.31 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 378 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jeśli masz sos sojowy, rosół z kurczaka, kiełbaski i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Ten przepis jest typowy dla kuchni chińskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Całe przepiórki z lepkim ryżem z chińską kiełbasą, Lepki ryż z chińską kiełbasą i suszonymi przegrzebkami, oraz Chińskie Lepkie Pierogi Ryżowe (Zongzi).

Instrukcje

1
Przykryć ryż zimną wodą o 1 cal w dużej misce i moczyć co najmniej 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
2
Odcedzić na sicie i dobrze spłukać pod zimną bieżącą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
3
Grzyby moczyć w ciepłej wodzie 30 minut, następnie odcedzić, wyciskając nadmiar płynu z powrotem do miski i wyrzucić płyn. Grzyby opłukać, aby usunąć wszelkie ziarna, a następnie wyrzucić łodygi i grubo posiekać czapki. 3 ćwierć kiełbasy wzdłuż i pokroić na kawałki 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
KiełbasaKiełbasa
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
4
Podgrzać wok na dużym ogniu, aż do samego palenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
5
Dodać olej z orzeszków ziemnych i ciepła, wirowanie w wok, aż tylko palenie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej ArachidowyOlej Arachidowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
6
Dodaj imbir i szalotka i stir-fry 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
ImbirImbir
7
Dodać kiełbasę i podsmażyć 1 minutę, następnie dodać grzyby i podsmażyć 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
KiełbasaKiełbasa
8
Dodać kasztany i smażyć 1 minutę. Wymieszaj wino ryżowe, sos sojowy, sos ostrygowy, olej sezamowy, sól i biały pieprz i usuń z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos OstrygowySos Ostrygowy
Biały PieprzBiały Pieprz
Olej SezamowyOlej Sezamowy
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
Wino RyżoweWino Ryżowe
Sos SojowySos Sojowy
SólSól
9
Dodać odsączony ryż i wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
10
Przenieść mieszaninę do 4-do 6-kwartowego ciężkiego garnka i dodać bulion (bulion nie pokryje całkowicie ryżu). Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, wymieszać raz, a następnie zmniejszyć ogień do niskiego poziomu. Przykryć i gotować 25 minut więcej, a następnie zdjąć z ognia. Wymieszać z dołu, aby rozprowadzić składniki i odstawić, przykryte, 10 minut przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
11
* Dostępne na rynkach azjatyckich i produktach Kam Man Food (212-571-0330).

Składniki

3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibottled obrane gotowane całe kasztany (ze słoika 14 do 15 uncji), osuszone i grubo posiekanebottled obrane gotowane całe kasztany (ze słoika 14 do 15 uncji), osuszone i grubo posiekane796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiChińskie wino ryżowe lub średnio wytrawne SherryChińskie wino ryżowe lub średnio wytrawne Sherry1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)mielony obrany świeży imbirmielony obrany świeży imbir4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibulion z kurczaka o obniżonej zawartości sodubulion z kurczaka o obniżonej zawartości sodu2(zima)sos ostrygowysos ostrygowy1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1 mała czerwona lub zielona papryczka jalapeno1 mała czerwona lub zielona papryczka jalapeno11 funt cukinii,2/3 szklanki (kilka garści) startego Parmigiano lub Romano2/3 szklanki (kilka garści) startego Parmigiano lub Romano5Kiełbaski chińskie * (łącznie 6 do 8 oz)Kiełbaski chińskie * (łącznie 6 do 8 oz)1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicienko pokrojona szalotka (tylko białe i bladozielone części; z 1 pęczka)cienko pokrojona szalotka (tylko białe i bladozielone części; z 1 pęczka)8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyDekoracja: cienko pokrojone ziele szalotkiDekoracja: cienko pokrojone ziele szalotki2(może być lub przeglądać)Azjatycki olej sezamowyAzjatycki olej sezamowy43Orzechy dowolne (posiekane)filiżanka Chińskich suszonych czarnych grzybów* lub suszonych grzybów shiitakefiliżanka Chińskich suszonych czarnych grzybów* lub suszonych grzybów shiitake7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiChiński lub Japoński krótkoziarnisty lepki (Chiński lub Japoński krótkoziarnisty lepki ("słodki") ryż3(zima)6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych1(może być lub przeglądać)1 szklanka majonezu, takiego jak Hellmann's1 szklanka majonezu, takiego jak Hellmann's
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia11
Magazyn