Lepki Budyń Toffi
Lepki budyń toffi może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje 65 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 448 kalorii, 3G białka, oraz 24g tłuszczu. Mieszanka self-rising ciasto mąki plus dodatkowe, brązowy cukier, masło, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Absolutnie Grzeszne! Lepki Budyń Toffi Z Sosem Pekan Toffi, Lepki budyń toffi z sosem Port toffi, oraz Lepki budyń toffi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść piekarnik stojak w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°. masło i mąka 8-przez 2-calowy Okrągły patelni ciasto.
Daktyle dusić w 1 szklance wody w 1-kwartowym ciężkim rondlu, przykrytym, do miękkości, około 5 minut.
Odstawić, pokryte, off ciepła 5 minut.
Ubij razem 1 kij masła i 1/4 szklanki brązowego cukru w dużej misce z mikserem elektrycznym na średniej prędkości do lekkiego i puszystego, o 4 protokół. Ubić w jajku aż do połączenia.
Dodać mąkę i 1/8 łyżeczki soli i wymieszać z małą prędkością, aż tylko połączone.
Dodaj daty i wymieszać, aż tylko dobrze połączone.
Wlać ciasto na patelnię i piec, aż drewniany kilof lub szaszłyk włożony do środka wyjdzie czysty, o 30 protokół.
Tymczasem, roztopić pozostały kij masło w 2-quart ciężki rondel na umiarkowanym ogniu i wymieszać w pozostałej szklance brązowego cukru, 1/3 szklanki wody, i szczypta soli. Gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż cukier się rozpuści i sos zmniejsza się do około 1 1/4 szklanki, 2 do 8 minut.
Zdjąć z ognia i przykryć.
Przełożyć budyń na patelnię do stelaża i pokroić pałeczką w odstępach 1 cala. Stopniowo polewaj połowę ciepłego sosu równomiernie na gorący budyń.
Odstawić, aż prawie cały sos zostanie wchłonięty, około 20 minut.
Poprowadź cienki nóż wokół krawędzi patelni. Odwróć talerz nad budyniem i odwróć budyń na talerz.
Pozostały ciepły sos zalać budyniem i podawać od razu.
Budyń, nasączony połową sosu, może stać w temperaturze pokojowej do 2 godzin. Podgrzać na patelni w piekarniku 149° 10 minut. Ciepły pozostały sos przed zalaniem puddingiem.