Lepki Budyń Bananowy Toffi
Lepki budyń bananowy toffi to Wegetariańskie przepis z 12 porcjami. Jedna porcja zawiera 417 kalorii, 4G białka, oraz 22g tłuszczu. Na 61 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 100 smakoszy i kucharzy. Mieszanka proszku do pieczenia, niebielona mąka uniwersalna, brązowy cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Ogólnie ten przepis zarabia not so awesome spoonacular score of 25%. Spróbuj Lepki Budyń Bananowy Toffi, Absolutnie Grzeszne! Lepki Budyń Toffi Z Sosem Pekan Toffi, oraz Lepki budyń toffi z sosem Port toffi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś 1 1/4 szklanki śmietany, brązowy cukier, syrop kukurydziany, masło i 1/8 łyżeczki soli, aby zagotować w ciężkim małym rondlu na średnim ogniu, ubijając, aż cukier się rozpuści. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie i gotować w łagodnym wrzenia, aż sos pokrywa łyżkę grubo i zmniejsza się do 11/2 szklanki, ubijając od czasu do czasu, o 15 protokół.
Zdjąć z ognia i ostudzić.
Ubij 3 łyżki lub więcej śmietany do cienkiego sosu do pożądanej konsystencji. DO AHEAD: może być wykonany 2 dni wcześniej. Kryj się i wyluzuj. Przed użyciem przewiń lekko.
Rozgrzej piekarnik do 177°. masło 8 x 8 x 2-calowa metalowa patelnia do pieczenia nonstick. Pył do pieczenia patelni z mąką, wyciągając nadmiar.
Mąkę, proszek do pieczenia i 1/2 łyżeczki soli ubić w średniej misce. Za pomocą miksera elektrycznego, beat masło i cukier w dużej misce, aż dobrze wymieszane. Ubić w jajkach 1 na raz. Ubić w puree bananowym, rumie i wanilii (ciasto może wyglądać zsiadłe).
Dodaj suche składniki w 4 dodatkach, ubijając tylko po to, aby zmiksować po każdym dodaniu.
Równomiernie rozprowadzić ciasto na przygotowanej patelni do pieczenia.
Piec ciasto, aż tester włożony do środka wyjdzie czysty, 35 do 38 minut.
1/2 szklanki sosu toffi równomiernie rozprowadzić na cieście. Powrót ciasto do piekarnika i piec, aż sos jest bulgotanie gęsto, o 6 protokół. Fajne ciasto na patelni na stojaku 30 minut.
Pokrój ciasto na patelni.
Pokrój ciasto na 9 kwadratów lub 12 prostokątów.
Ciasto podawać lekko ciepłe lub w temperaturze pokojowej z sosem toffi i w razie potrzeby z pokrojonymi bananami.