Lemoniada Lawendowa z hibiskusem
Lemoniada Lawendowa z hibiskusem może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru napojów. Na 52 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 133 kalorie. Ten przepis służy 8. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Mieszanka kwiatów lawendy, płatków hibiskusa, wody i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 19 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak spektakularny spoonacular wynik 14%. Spróbuj Sorbet: malinowy, hibiskusowy, lawendowy i różany, Truskawkowy hibiskus-lemoniada herbaciana, oraz Red Berry Hibiskus Lemoniada dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać 3 szklanki wody i soku z cytryny w dużym dzbanie. Przechowywać w lodówce do ostygnięcia.
Przynieś pozostałe 3 szklanki wody, cukru, lawendy i płatków hibiskusa do wrzenia w rondlu. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut.
Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia. Odcedzić lawendę i hibiskusa z płynu i wlać do dzbana z wodą cytrynową. Przechowywać w lodówce do ostygnięcia.