Lemon Ricotta Pancakes
Naleśniki z cytryną Ricotta mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 243 kalorie, 9g białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 1,41 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 75 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz ser ricotta, jajka, skórkę z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Lemon ricotta Pancakes z twarogiem cytrynowym i świeżymi malinami, Lemon Ricotta Pancakes, oraz Naleśniki Z Cytryną Ricotta dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć ricotta, mleko, żółtka i wanilia w dużej misce i ubijać do uzyskania jednorodności.
W osobnej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sól, cukier i skórkę z cytryny.
Dodać mieszaninę ricotta do suchych składników i mieszać drewnianą łyżką, aż tylko połączone. Niektóre grudki są ok.
W oddzielnej czystej misce ubijamy białka do uzyskania sztywnych szczytów. Delikatnie złożyć na ciasto.
Ciepła 1 łyżeczka masła w dużej patelni non-stick lub patelni na średnim ogniu na małym ogniu do stopienia. Wytrzyj papierowym ręcznikiem.
Dodaj cztery koła ciasta naleśnikowego za pomocą miary ćwierć szklanki. Gotować, aż górna strona zacznie pokazywać bąbelki, o 2 protokół. Ostrożnie flip i gotować, aż druga strona jest złoty kolor, o 2 minuty dłużej.
Przełożyć na duży talerz i ogrzać w niskim piekarniku. Powtórzyć z pozostałym masłem i ciasto.
Podawać na gorąco z masłem, owocami i syropem.