Lekki Strudel Szparagowy
Lekki Strudel szparagowy wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 124 kalorie, 5G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 81 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz szparagi, ostry sos, odparowane odtłuszczone mleko i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 53%. Podobne przepisy to Strudel Szparagowy, Lekka i kremowa zupa szparagowa, oraz Chrupiące szparagi i delikatne grzyby z lekkim balsamicznym winegretem.
Instrukcje
Zerwać twarde końce szparagów.
W razie potrzeby usuń łuski z łodyg nożem lub obieraczką do warzyw.
Pokrój łodygi na pół; ułóż w parowniku warzywnym nad wrzącą wodą. Okładka i steam 5 minut.
Szparagi umieścić w lodowatej wodzie; odstawić.
Płaszcz małą patelnię nonstick sprayem do gotowania; miejsce na średnim ogniu do gorąca.
Dodać szalotki; saute do miękkości. Odstawić.
Mąkę i mleko połączyć w rondlu; mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż mieszanina zgęstnieje.
Wyjąć z ognia; wymieszać szalotki, sok z cytryny i kolejne 5 składników.
Umieść 1 arkusz filo na wilgotnym ręczniku(pozostaw filo przykryte). Płaszcz w sprayu do gotowania.
Warstwa drugi arkusz phyllo na pierwszym arkuszu; płaszcz sprayem do gotowania.
Przetnij stos na pół wzdłuż, tworząc 2 prostokąty.
Umieść jedną ósmą szparagów na krótkim końcu każdego prostokąta; łyżkę jednej ósmej mieszanki sosu nad szparagami na każdym prostokącie. Fold końce prostokątów na szparagi; roll up jellyroll mody. Powtórz z pozostałą mieszanką phyllo, szparagów i sosu. Paczki filo pokryć sprayem do gotowania; umieścić na blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania.
Piec w temperaturze 350 przez 30 minut.