Lawendowo-Prażone lody migdałowe z ciepłymi figami
Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 1,78 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 262 kalorie. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką migdały, cukier, figi i kilka innych składników, możesz to zrobić. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 26%, to danie nie jest tak ogromne. Podobne przepisy to Wegańskie Lody Lawendowe, Karmelizowane figi z miodem lawendowym i śmietaną, oraz Figi Nadziewane Serem Lawendowym.
Instrukcje
Umieścić cukier i lawendę w młynku do przypraw lub kawy i przetwarzać do zmielenia. Wyrzucić wszelkie duże kawałki.
Mleko, 1/2 szklanki miodu i żółtka połączyć w ciężkim rondlu na średnim ogniu. Gotować, aż mieszanina będzie lekko gęsta i pokryje tył łyżki (około 8 minut), stale mieszając (nie gotować).
Zdjąć z ognia; dodać proszek lawendy, mieszając aż do wymieszania. Przecedzić mieszaninę przez sito nad miską; wyrzucić ciała stałe. Chill 2 godziny.
Wlać mieszaninę do zamrażarki w zamrażarce do lodów; zamrozić zgodnie z instrukcjami producenta.
Łyżka lodów do pojemnika bezpiecznego dla zamrażarki; wymieszać migdały. Przykryć i zamrozić 1 godzinę lub do twardości.
Płaszcz 13 x 9-calowe naczynie do pieczenia z gotowania sprayu.
Mżawka pozostałe 2 łyżki miodu w dnie naczynia.
W przygotowanym naczyniu umieścić figi, ścięte boki w dół.
Piec w 350 przez 20 minut lub aż figi będą miękkie. Obróć figi; Dodaj port do naczynia i podlej figi mieszaniną miodu.
Piec dodatkowe 5 minut. Łyżka lodów do misek i podawać z figami i sosem.