Laura Simon ' s root-Vegetable Latkes
Laury Simon ' s root-Vegetable Latkes może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 35 kalorii, 1G białka, oraz 1g tłuszczu. Na 13 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 30. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, Dojrzałe ziemniaki, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Chanuka. Ten przepis od Foodnetwork ma 5 fanów. Ten przepis jest typowy dla kuchni żydowskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 43%, co jest dobre. Spróbuj Latki Z Warzyw Korzeniowych, Latki Z Warzyw Korzeniowych, oraz Chrupiące latki z warzyw korzeniowych z puree z buraków dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej misce umieścić duże sito o drobnych oczkach. Ziemniaki zetrzeć na tarce i przełożyć na sito. Zetrzeć parships i marchew i umieścić w innej dużej misce.
Dodaj cebulę, koperek, Mączka z macy, sól i pieprz do mieszaniny pasternaku.
Używając rąk, ściśnij ziemniaki dłonią na raz przez sito, aby usunąć jak najwięcej wilgoci.
Dodać wyciśnięte ziemniaki do mieszanki parship. Gdy wszystkie ziemniaki zostaną wyciśnięte, Usuń sito i ostrożnie wylej płyn ziemniaczany, pozostawiając białą skrobię ziemniaczaną na dnie.
Dodać skrobię do mieszanki warzywnej.
Dodać 2 jajka i dokładnie połączyć. Umieść skąpe 1/4 szklanki mieszanki w dłoni i spłaszczyć drugą ręką. Jeśli mieszanina skleja się, można utworzyć pozostałą mieszaninę w ciasta. Jeśli nie, Dodaj kolejne jajko, a następnie uformuj ciasto.
W średnim, ciężkim dnie wykwalifikowanych na średnim ogniu, podgrzać 1/2 cala oleju roślinnego.
Kilka ciast ułożyć na rozgrzanym oleju i smażyć na ciemnym złocie z jednej strony. Odwróć szpatułką i ugotuj drugą stronę na złoty kolor.
Umieścić na blasze do pieczenia i ogrzać w piekarniku 200 stopni F podczas smażenia pozostałych ciast.