Latki Ziemniaczane

Latki Ziemniaczane
Placki ziemniaczane mogą być tylko Żydowskie przepis, którego szukasz. Na 27 centów za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 12. Jedna porcja zawiera 161 kalorii, 2G białka, oraz 15 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz akompaniamenty: śmietanę i mus jabłkowy, ziemniaki, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Chanuka. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Chrupiące Placki Ziemniaczane (Placki Ziemniaczane), Latki Ziemniaczane, oraz Latki Ziemniaczane dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 121°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Ziemniaki obrać i grubo zetrzeć ręcznie, przenosząc do dużej miski zimnej wody jako startej. Namoczyć ziemniaki 1 do 2 minut po dodaniu ostatniej partii do wody, a następnie dobrze osuszyć w durszlaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Rozłóż starte ziemniaki i cebulę na ręczniku kuchennym i zwiń galaretkę. Skręć ręcznik mocno, aby wykręcić jak najwięcej płynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
GalaretkaGalaretka
CebulaCebula
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
4
Przenieść mieszaninę ziemniaków do miski i wymieszać z jajkiem i solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
SólSól
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Podgrzać 1/4 oleju szklanki w 12-calowej patelni nonstick na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie. Praca w partiach 4 latkes, łyżka 2 łyżki mieszanki ziemniaków na latke na patelni, rozprzestrzeniania się na 3-calowe rundy z widelcem. Zmniejszyć ogień do umiarkowanego i gotować, aż spody są rumiane, o 5 protokół. Przekręcić latkes i gotować, aż spody są rumiane, o 5 protokół więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Przełożyć na ręczniki papierowe, aby osuszyć i doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
7
Dodaj więcej oleju do patelni w razie potrzeby. Trzymaj latkes ciepłe na stojaku z drutu ustawionego w płytkiej patelni do pieczenia w piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
1
* Latkes mogą być wykonane do 8 godzin wcześniej. Podgrzej na stojaku ustawionym na blasze do pieczenia w piekarniku 177°, około 5 minut.* Tarcie ziemniaków, moczenie ich na krótko w wodzie, a następnie wyciskanie płynu (jak to zrobiliśmy tutaj) zapobiega zbyt szybkiemu brązowieniu ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia2
Magazyn