Latkes z selerem i ziołami
Latkes z selerem i ziołami może być tylko Żydowskie przepis, którego szukasz. Ten bezmleczny przepis służy 12 i kosztuje 21 centów za porcję. Ta przystawka ma 66 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Jest idealny do Chanuka. Jeśli masz gałkę muszkatołową, pietruszkę, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Latki Z Korzenia Selera, Latki z korzenia selera z Pastrami, oraz Placki Z Korzenia Selera I Grzybów Z Cebulowym Musem Jabłkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ziemniaki i cebulę zetrzeć na dużych otworach tarki pudełkowej na durszlak; dodać czosnek i 1 1/2 łyżeczki soli i wrzucić.
Odstawić na 5 minut, a następnie owinąć czystym ręcznikiem kuchennym i wycisnąć jak najwięcej płynu.
Przenieść mieszaninę ziemniaków do dużej miski.
Dodać gałkę muszkatołową, 1/2 łyżeczki pieprzu i wszystko, ale około 1 łyżka każdego z posiekanego selera i pietruszki do miski.
Dodać jajko i mąkę i mieszać do połączenia. Forma 1/4 garści mieszanki ziemniaków w kulki, a następnie spłaszczyć między dłońmi, aby cienkie paszteciki 2-calowe; przenieść na talerz.
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F i wyłóż blachę do pieczenia ręcznikami papierowymi.
Ogrzać około 1/4 cala oleju z orzeszków ziemnych w dużej patelni nonstick na średnim ogniu; praca w partiach, dodać latkes i smażyć na złoty kolor, o 5 protokół na stronę.
Wyjąć do przygotowanej blachy do pieczenia, aby odsączyć, a następnie przenieść do piekarnika, aby utrzymać ciepło podczas gotowania następnej partii.
Doprawić solą, a wierzch wymieszać z selerem naciowym i pietruszką.
Podawać z musem jabłkowym i / lub kwaśną śmietaną. (Latkes można smażyć do 2 godzin z wyprzedzeniem; podgrzać na wyłożonej ręcznikiem papierowym blasze do pieczenia w temperaturze 325 stopni F, 10 do 15 minut.)