Lasagne z domowym makaronem bazyliowym i sosem pomidorowo-Kiełbasowym
Lasagne przepis z domowej bazylii makaron i kiełbasa sos pomidorowy może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 45 minut. Jedna porcja zawiera 923 kalorie, 53g białka, oraz 63g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na $6.0 za porcję, ten przepis okładki 47% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz bulk kiełbasa, bazylia, pieprz cubanelle, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Niewiele osób lubiło to danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Lazania z sosem pomidorowo-bazyliowym, Żółty makaron Squash z sosem pomidorowo-bazyliowym, oraz Kluski z cukinii w kremowym sosie pomidorowo-bazyliowym.
Instrukcje
Składniki:do sosu:2 funty kiełbasy włoskiej (w razie potrzeby usunięta osłonka)1 duża cebula pokrojona w kostkę3 ząbki czosnku, mielony1 papryka cubanelle, mielony56 uncji pomidorów w puszkach grubo zmielonych14 uncji pomidorów w puszkach pokrojonych w kostkę6 uncji pasty pomidorowej1 łyżeczka octu balsamicznego (opcjonalnie)10 listków bazyliialtpepperdla makaronu:1 1/2 szklanki mąki1/2 szklanki drobno mielonej bazyli3 jajekdla nadzienia:1 funt ricotta1/2 lb mrożony posiekany szpinak, rozmrożony i wyciśnięty suchy1 1/2 szklanki mieszanego włoskiego sera*1 jajkoaltpepperextra rozdrobniony ser do posypania
Najpierw SOS. Brąz kiełbasę w dużym, ciężkim garnku (użyłem tego holenderskiego piekarnika) rozbijając wszelkie duże kawałki. Po prawie całkowitym ugotowaniu odcedzić jak najwięcej tłuszczu.
Dodać cebulę, czosnek i pieprz. Gotować, aż cebula będzie przezroczysta.
Dodaj pomidory, pastę pomidorową, balsamiczną, sól i pieprz. Dusić jak zrobić makaron. Powinno zmniejszyć się o około półtorej cala.
W razie potrzeby okresowo dodawać wino. Mieszaj od czasu do czasu. Gdy sos jest gotowany, wymieszać z liśćmi bazylii.do makaronu: gdy sos jest bulgotanie, wlać mąkę na czystą blat. Utwórz studnię na wierzchu i dodaj jajka. Zagniataj razem, aż powstanie kulka, a następnie wykonaj pracę w bazylii. Zagniataj, aż uformuje się elastyczne ciasto. Podziel na 9 równych kulek.
Wszystkie składniki wymieszać w dużej misce. Odstawić do użycia.montaż: kadzi równą warstwę sosu na dnie standardowej patelni 9x13 cala, pokrywając ją dokładnie. Ułóż trzy makarony w jednej warstwie. Top z 1/2 mieszanki sera następnie Chochla więcej sosu na wierzchu. Powtarzam. Wierzch dla pozostałych trzech makaronów i przykryć sosem.
Posypać serem. Przykryć folią i piec 30 minut.
Wyjmij folię i kontynuuj piec dodatkowe 30 minut lub aż do ogrzania. Odstawić na kilka minut przed krojeniem.* Użyłem rozdrobnionej mieszanki sześciu serów, które obejmowały mozzarellę, Provolone, parmezan, Fontina, Romano i wieku Asiago.My myśli: to był fajny weekendowy projekt kulinarny. Zaplanowaliśmy to, co chcieliśmy zrobić i był na sosie i wypełnienie obowiązku, podczas gdy Matt walcowane makaron się. To było zaskakująco proste! Dlaczego tak długo zajęło nam przygotowanie świeżego makaronu po raz pierwszy. Nie trwało to tak długo, jak bym pomyślał i myślę, że z praktyką będziemy coraz szybsi. Myślę, że lasagne był dobry pierwszy eksperyment domowej roboty makaron, bo to było nie tylko pyszne (uwielbiam nutę bazylii), ale nie musimy zawracać sobie głowy gotowanie makaronu przed ich użyciem, ponieważ miały być pieczone Zakopane w sosie. Brzmi głupio, ale wyeliminowanie tego jednego kroku było świetne, poszedłem od wykończenia makaronu do układania warstw po popping go w piekarniku bez opóźnienia.
Powiem ci, że to była spektakularna Lazania. Sos był kompleksowo o Smaku, makaron były niesamowite i dobrze, podobało nam się tak bardzo, mieliśmy go na obiad dwa razy vs. nasze zwykłe resztki na lunch / mrożone na później nowe jedzenie na kolację rutynowych. Mniam. Już chcę zrobić to ponownie.Uwaga: chociaż wygląda jak dużo sosu, obiecuję, że w końcu wykorzystasz to wszystko!Jeśli używasz kiełbasy w potrawach z makaronu, weź udział w konkursie Johnsonville.