Lasagne Z Bakłażanem

Lasagne Z Bakłażanem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj letniego bakłażana Lasagnan. Ten przepis służy 6. Na $4.29 za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 925 kalorii, 51g białka, oraz 38 g tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 45 minut. Jest idealny do 4 Lipca. Udaj się do sklepu i odbierz paprykę peppadew, liście mięty, oregano i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać okruchy chleba można śledzić to danie główne z Czekoladowy Chleb Bananowy jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Letnia Lazania z cukinią i bakłażanem, Lasagne Z Bakłażanem, oraz Lasagne Z Bakłażanem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Obrać i pokroić bakłażana i posolić w durszlaku. Przykryj papierowymi ręcznikami i czajnikiem, który jest pełny i ciężki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
HerbataHerbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
2
Odstawić na około 1 godzinę, aż wilgoć zostanie uwolniona. Ten pierwszy krok jest bardzo ważny, aby usunąć wszelkie gorycze.
3
Ciasto bakłażana przez zanurzenie najpierw w ubitych jaj, a następnie w bułce tartej doprawionej solą, pieprzem, oregano, pietruszką i czosnkiem w proszku. (Jeśli chcesz użyć sklepu zakupione przyprawione bułki tartej pomiń sól i pieprz.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Oliwki Drylowane, Dojrzałe Lub Faszerowane Papryką, OpcjonalnieOliwki Drylowane, Dojrzałe Lub Faszerowane Papryką, Opcjonalnie
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
4
W głębokiej jednostronnej patelni rozgrzać oliwę z oliwek do 350 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Dodać trochę masła (dla smaku) i smażyć bakłażana w partiach, aż złoty kolor brązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
6
Odcedzić na ręcznikach papierowych i odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
7
Zrób vinaigrette z czerwonego octu winnego, oliwy z oliwek, posiekanych papryczek, cukru, oregano i czosnku. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Plus 1 łyżeczka Soli Koszernej, Dodatkowo Do Przyprawiania Mięsa1 łyżka Plus 1 łyżeczka Soli Koszernej, Dodatkowo Do Przyprawiania Mięsa
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
8
Miętę i pietruszkę włoską posiekać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka Liściowa PłaskaPietruszka Liściowa Płaska
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
9
Łyżka 2 łyżki vinaigrette na dnie dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
10
Warstw plastry bakłażana z posiekaną miętą, pietruszką i winegretem. Top z więcej vinaigrette i marynować, przykryte, w lodówce przez co najmniej 1 godzinę. (Uwaga kucharza: można również dodać do warstw więcej mielonego czosnku i rozdrobnionego parmezanu.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pieprzowo-cytrynowySos Pieprzowo-cytrynowy
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
11
Gotować makaron lasagne z odrobiną oleju, tak, że nie trzymać, i trochę soli, aby nadać jakiś smak.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron LasagneMakaron Lasagne
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
12
W pięknym naczyniu warstwa marynowanego bakłażana, makaron, a następnie posypać świeżą mozzarellą, następnie bazylia i wreszcie skropić winegret. Powtarzaj, aż wszystkie warstwy zostaną uformowane, upewniając się, że makaron nie jest ostatnią warstwą.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Mozzarellaświeża Mozzarella
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
13
Dekoruj pomidorami koktajlowymi. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielony Pomidor Zebra, Pokrojony W Cienkie PlasterkiZielony Pomidor Zebra, Pokrojony W Cienkie Plasterki
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
14
Podawać w temperaturze pokojowej na najlepszą letnią lazanię. Manga!!!

Składniki

1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe2 op.plastrów białych grzybów2 op.plastrów białych grzybów6krewetki i żyłkiŚwieżo zmielony czarny pieprzŚwieżo zmielony czarny pieprz3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebułka tarta gładkabułka tarta gładka1makaron orzo lub w kształcie ryżumakaron orzo lub w kształcie ryżu2jajka ubite 1 łyżeczką wodyjajka ubite 1 łyżeczką wody6krewetki i żyłkiCzosnek mielonyCzosnek mielony1do 2 ząbków czosnku wciśniętych przez prasę czosnkowądo 2 ząbków czosnku wciśniętych przez prasę czosnkową22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuoliwki drylowane, dojrzałe lub faszerowane papryką, opcjonalnieoliwki drylowane, dojrzałe lub faszerowane papryką, opcjonalnie6krewetki i żyłkiPomidory wiśniowe lub winogronowe, połówki i rzucane z winegretem, do dekoracjiPomidory wiśniowe lub winogronowe, połówki i rzucane z winegretem, do dekoracji454opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeMakaron lasagna 1/2 pudełkaMakaron lasagna 1/2 pudełka1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweliście miętyliście mięty454opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeświeży ser mozzerella, pokrojony w kostkę lub rozdrobnionyświeży ser mozzerella, pokrojony w kostkę lub rozdrobniony2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina6krewetki i żyłkiOliwa z oliwek, do smażeniaOliwa z oliwek, do smażenia1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreosuszone oreganosuszone oregano22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzususzone oreganosuszone oregano2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwetarty parmezantarty parmezan6krewetki i żyłkiRozdrobniony ParmezanRozdrobniony Parmezan22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzususzone liście pietruszkisuszone liście pietruszki22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuPietruszka włoska liściePietruszka włoska liście591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana papryka peppadewposiekana papryka peppadew1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa6krewetki i żyłkiSólSól6krewetki i żyłkiSól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzupasek skórki cytrynowejpasek skórki cytrynowej

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Włoski można połączyć z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Barone Ricasoli Castello di Brolio Chianti Classico Gran Selezione z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 60 dolarów za butelkę.
Barone Ricasoli Castello di Brolio Chianti Classico Gran Selezione
Barone Ricasoli Castello di Brolio Chianti Classico Gran Selezione
#28 wino w Top 50 Win Vinepair 2018intense rubinowy kolor czerwony z delikatnym nosem jeżyn i nutami czarnej porzeczki, balsamicznymi i pikantnymi nutami. Wino wykazuje doskonałą strukturę kwasową, dobrze zrównoważone, eleganckie taniny. Uderzenie w usta jest aksamitne i trwałe.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia50
Magazyn