Lasagne Z Bakłażanem

Lasagne Z Bakłażanem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj letniego bakłażana Lasagnan. Ten przepis służy 6. Na $4.29 za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 925 kalorii, 51g białka, oraz 38 g tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 45 minut. Jest idealny do 4 Lipca. Udaj się do sklepu i odbierz paprykę peppadew, liście mięty, oregano i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać okruchy chleba można śledzić to danie główne z Czekoladowy Chleb Bananowy jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Letnia Lazania z cukinią i bakłażanem, Lasagne Z Bakłażanem, oraz Lasagne Z Bakłażanem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Obrać i pokroić bakłażana i posolić w durszlaku. Przykryj papierowymi ręcznikami i czajnikiem, który jest pełny i ciężki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
HerbataHerbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
2
Odstawić na około 1 godzinę, aż wilgoć zostanie uwolniona. Ten pierwszy krok jest bardzo ważny, aby usunąć wszelkie gorycze.
3
Ciasto bakłażana przez zanurzenie najpierw w ubitych jaj, a następnie w bułce tartej doprawionej solą, pieprzem, oregano, pietruszką i czosnkiem w proszku. (Jeśli chcesz użyć sklepu zakupione przyprawione bułki tartej pomiń sól i pieprz.)
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Półksiężycowe Plasterki Ogórka AngielskiegoPółksiężycowe Plasterki Ogórka Angielskiego
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
4
W głębokiej jednostronnej patelni rozgrzać oliwę z oliwek do 350 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
5
Dodać trochę masła (dla smaku) i smażyć bakłażana w partiach, aż złoty kolor brązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
6
Odcedzić na ręcznikach papierowych i odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
7
Zrób vinaigrette z czerwonego octu winnego, oliwy z oliwek, posiekanych papryczek, cukru, oregano i czosnku. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Plus 1 łyżeczka Soli Koszernej, Dodatkowo Do Przyprawiania Mięsa1 łyżka Plus 1 łyżeczka Soli Koszernej, Dodatkowo Do Przyprawiania Mięsa
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
8
Miętę i pietruszkę włoską posiekać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka Liściowa PłaskaPietruszka Liściowa Płaska
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
9
Łyżka 2 łyżki vinaigrette na dnie dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
10
Warstw plastry bakłażana z posiekaną miętą, pietruszką i winegretem. Top z więcej vinaigrette i marynować, przykryte, w lodówce przez co najmniej 1 godzinę. (Uwaga kucharza: można również dodać do warstw więcej mielonego czosnku i rozdrobnionego parmezanu.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pieprzowo-cytrynowySos Pieprzowo-cytrynowy
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
11
Gotować makaron lasagne z odrobiną oleju, tak, że nie trzymać, i trochę soli, aby nadać jakiś smak.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron LasagneMakaron Lasagne
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
12
W pięknym naczyniu warstwa marynowanego bakłażana, makaron, a następnie posypać świeżą mozzarellą, następnie bazylia i wreszcie skropić winegret. Powtarzaj, aż wszystkie warstwy zostaną uformowane, upewniając się, że makaron nie jest ostatnią warstwą.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Mozzarellaświeża Mozzarella
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
13
Dekoruj pomidorami koktajlowymi. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielony Pomidor Zebra, Pokrojony W Cienkie PlasterkiZielony Pomidor Zebra, Pokrojony W Cienkie Plasterki
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
14
Podawać w temperaturze pokojowej na najlepszą letnią lazanię. Manga!!!

Składniki

1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe2 op.plastrów białych grzybów2 op.plastrów białych grzybów6krewetki i żyłkiŚwieżo zmielony czarny pieprzŚwieżo zmielony czarny pieprz3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebułka tarta gładkabułka tarta gładka1makaron orzo lub w kształcie ryżumakaron orzo lub w kształcie ryżu2jajka ubite 1 łyżeczką wodyjajka ubite 1 łyżeczką wody6krewetki i żyłkiCzosnek mielonyCzosnek mielony1do 2 ząbków czosnku wciśniętych przez prasę czosnkowądo 2 ząbków czosnku wciśniętych przez prasę czosnkową2Spód: okruszki z herbatników grahampółksiężycowe plasterki ogórka angielskiegopółksiężycowe plasterki ogórka angielskiego6krewetki i żyłkiPomidory wiśniowe lub winogronowe, połówki i rzucane z winegretem, do dekoracjiPomidory wiśniowe lub winogronowe, połówki i rzucane z winegretem, do dekoracji454papryka habaneroMakaron lasagna 1/2 pudełkaMakaron lasagna 1/2 pudełka1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweliście miętyliście mięty454papryka habaneroświeży ser mozzerella, pokrojony w kostkę lub rozdrobnionyświeży ser mozzerella, pokrojony w kostkę lub rozdrobniony2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesteki z nowojorskiego stripsusteki z nowojorskiego stripsu6krewetki i żyłkiOliwa z oliwek, do smażeniaOliwa z oliwek, do smażenia1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreosuszone oreganosuszone oregano2Spód: okruszki z herbatników grahamsuszone oreganosuszone oregano2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwetarty parmezantarty parmezan6krewetki i żyłkiRozdrobniony ParmezanRozdrobniony Parmezan2Spód: okruszki z herbatników grahamsuszone liście pietruszkisuszone liście pietruszki2Spód: okruszki z herbatników grahamPietruszka włoska liściePietruszka włoska liście591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana papryka peppadewposiekana papryka peppadew1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa6krewetki i żyłkiSólSól6krewetki i żyłkiSól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz2Spód: okruszki z herbatników grahamz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymiz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymi

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Włoski można połączyć z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Barone Ricasoli Castello di Brolio Chianti Classico Gran Selezione z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 60 dolarów za butelkę.
Barone Ricasoli Castello di Brolio Chianti Classico Gran Selezione
Barone Ricasoli Castello di Brolio Chianti Classico Gran Selezione
#28 wino w Top 50 Win Vinepair 2018intense rubinowy kolor czerwony z delikatnym nosem jeżyn i nutami czarnej porzeczki, balsamicznymi i pikantnymi nutami. Wino wykazuje doskonałą strukturę kwasową, dobrze zrównoważone, eleganckie taniny. Uderzenie w usta jest aksamitne i trwałe.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia50
Magazyn