Lasagne Roll Ups II
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc wypróbuj Lasagna Roll Ups II. Ten przepis jest dla 9 osób. Za 1,98 USD za porcję ten przepis pokrywa 22% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 32 g białka , 27 g tłuszczu i łącznie 588 kalorii . Jeśli masz pod ręką jajko, cebulę, ser ricotta i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 20 minut . Tylko kilka osób naprawdę polubiło to śródziemnomorskie danie. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 54% . Ta ocena jest dobra. Jeśli podoba Ci się ten przepis, sprawdź też inne podobne przepisy: Jak zrobić najlepsze na świecie roladki lasagne , Roladki z kurczaka z serem feta i rukolą i Roladki z kurczaka w sosie curry .
Instrukcje
Smaż mieloną wołowinę, cebulę, czosnek w proszku i oregano w dużej patelni na średnim ogniu, aż cebula zmięknie, a wołowina się zrumieni, około 10 minut.
Dodaj przecier pomidorowy i cukier; gotuj na wolnym ogniu, aż sos będzie ciepły, około 10 minut.
Zagotuj duży garnek lekko osolonej wody. Gotuj lasagne we wrzącej wodzie, mieszając od czasu do czasu, aż będzie ugotowana, ale jędrna w dotyku, 8 do 10 minut.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Nasmaruj tłuszczem naczynie do zapiekania o wymiarach 9x13 cali.
Wymieszaj w misce ser ricotta, jajko, pietruszkę i 3/4 szklanki parmezanu.
Połóż makaron lasagne na blacie roboczym. Nałóż jedną warstwę mieszanki sera ricotta, jedną warstwę sosu mięsnego i jedną warstwę sera mozzarella na makaron lasagne; przykryj drugim makaronem lasagne.
Zwiń nadziewane kluski lasagne w stylu galaretki; umieść w przygotowanym naczyniu do zapiekania. Powtórz z pozostałymi kluskami lasagne, mieszanką sera ricotta, sosem mięsnym i serem mozzarella.
Na każdą roladkę lasagne połóż łyżkę sosu mięsnego, przykryj resztą mozzarelli i 1/4 szklanki parmezanu.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż ser się rozpuści i zacznie bulgotać, około 30–35 minut.