Lasagne Pieczona-Warzywna
Lasagne z pieczonych warzyw może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 585 kalorii, 24g białka, oraz 40 g tłuszczu każdy. Na 2,61 zł / porcja, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 51 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz cukinię, bakłażan, parmigiano-reggiano i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Lasagne z pieczonych warzyw, Lasagne Z Pieczonych Warzyw, oraz Pieczone Roladki Lasagne Z Warzywami.
Instrukcje
Umieść stojaki w górnej i dolnej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 218°.
Cut 3 (1/3-cal grubości) wzdłuż plastry od środka bakłażana i rezerwy pozostałej do innego użycia.
Szczotkuj 2 duże płytkie patelnie do pieczenia z 1 łyżką oleju, a następnie ułóż bakłażana, cukinię i paprykę w 1 warstwie w patelniach.
Warzywa posmarować pozostałymi 2 łyżkami oleju i posypać pieprzem i 1 1/4 łyżeczki soli. Pieczeń, przełączanie pozycji patelni w połowie pieczenia, aż bakłażan i cukinia są rumiane i miękkie, łącznie 15 do 20 minut, a następnie przenieść bakłażan i cukinię na talerz. Przekręcić paprykę i kontynuować pieczenie do miękkości, o 10 minut więcej.
Przenieść paprykę do miski i przykryć, a następnie odstawić 10 minut. W międzyczasie przesuń 1 Stojak do pozycji środkowej i pozostaw piekarnik włączony. Paprykę obrać ze skórki.
Podczas gdy warzywa pieczone, gotować czosnek na maśle w 1 1/2 - do 2-quart ciężki rondel na umiarkowanym ogniu, ubijając często, aż pachnące, o 30 sekund.
Ubić mąkę i gotować, stale ubijając, 2 minuty.
Dodaj mleko w wolnym strumieniu, ubijając i doprowadzając do wrzenia, stale ubijając. Zmniejszyć ogień i dusić, ubijając często, 8 minut (sos będzie lekko zagęścić, gdy po raz pierwszy dojdzie do wrzenia).
Zdjąć z ognia i ostudzić sos beszamelowy, mieszając od czasu do czasu, 10 minut. Wymieszać z serem, bazylią i pozostałą 1/2 łyżeczki soli.
Makaron moczyć w gorącej wodzie tylko do giętkości, 8 do 10 minut.
Rozprowadzić 2/3 szklanki sosu w 8-calowym kwadratowym naczyniu do pieczenia.
Odcedzić 1 duży makaron lub 2 małe makaron na czystym ręczniku kuchennym (Nie ściereczka frotte) i umieścić na sosie w naczyniu. Wierzch z połową cukinii w 1 warstwie, 1/2 szklanki sosu, i inny makaron (lub 2). Dodać kolejną warstwę z wszystkich bakłażana, 1/2 Puchar sosu, i inny makaron (lub 2), a drugi z wszystkich papryki, 1/2 Puchar sosu, i inny makaron (lub 2). Top z pozostałą cukinią, 1/2 szklanki sosu, i kolejny makaron (lub 2). Całość przykryć pozostałym sosem.
Piec do złotego i bulgotania, 25 do 30 protokół.
Odstawić na patelni na stojaku 20 minut.
* Warzywa można prażyć, paprykę obrać 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć.* Sos można przygotować 1 dzień wcześniej. Powierzchnię przykryć papierem woskowym i schłodzić. Podgrzać na małym ogniu, często mieszając, przed użyciem.