Lasagna z kiełbasą i Ravioli
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów śródziemnomorskich, więc dać kiełbasą i Ravioli Lasagnan spróbować. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 553 kalorie, 24g białka, oraz 29g tłuszczu każdy. Na 2,14 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Mieszanka szpinaku dla niemowląt, SOS pomidorowo-bazyliowy, mielona kiełbasa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Sprawdza się jako danie główne. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kiełbasa Ravioli Lasagne, Ravioli i kiełbasa lasagne, oraz Do-Ahead Ravioli Sausage Lasagna.
Instrukcje
Gotować włoską kiełbasę na patelni na średnim ogniu, często mieszając, 10 minut lub aż kiełbasa kruszy się i nie jest już różowy; dobrze spuścić. Sos do makaronu wymieszać z kiełbasą.
Szpinak posiekać, i wrzucić z pesto w misce.
Łyżka jedną trzecią mieszaniny kiełbasy (około 1/2 szklanki) do lekko nasmarowane 11-x 7-calowy naczynia do pieczenia. Wierzch z połową mieszanki szpinaku. Ułóż połowę ravioli w jednej warstwie na mieszance szpinaku. Powtórz warstwy raz. Wierzch z pozostałą mieszanką kiełbasy.
Piec w temperaturze 375 przez 30 minut.
Posypać posiekanym serem i piec 5 do 8 minut lub aż gorące i bąbelkowe.
Uwaga: testowaliśmy z Pesto Buitoni z bazylią.
Lasagne z krewetkami i Ravioli: Pomiń włoską kiełbasę. Substitute 1 (15-oz.) słoik sosu Alfredo do sosu do makaronu. 1/4 szklanki bulionu warzywnego * wymieszać z sosem Alfredo. Postępuj zgodnie z przepisem, posypując 1 lb. obrane, grubo posiekane gotowane krewetki na pierwszej warstwie ravioli.
Posypać 1/8 łyżeczki. papryka przed podaniem. Czas pracy: 20 min., Łączny czas:55 min.
* Bulion z kurczaka można zastąpić.
Uwaga: testowaliśmy z sosem Bertolli Alfredo z dojrzałym parmezanem.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Mazzei Fonterutoli Chianti Classico z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 32 dolarów za butelkę.
![Mazzei Fonterutoli Chianti Classico]()
Mazzei Fonterutoli Chianti Classico
"Dużo mięsa, jagód i śliwek na nosie i podniebieniu. Pełne, z aksamitnymi taninami i długim, bogatym wykończeniem. Dekadencki styl, który lubię. Poważna jakość dla rocznika. W 2002 roku nie było Castello, więc został on zmodernizowany."- Wine Spectatorkolor: głęboki fioletowo-czerwony, ale jasny i wyjątkowo skoncentrowany.Bukiet: niezwykle intensywny i złożony z zapachami wiśni i malin w towarzystwie lekkich, pikantnych odcieni.Smak: wpływ w ustach jest ostry, ale miękki ze względu na znaczną strukturę tanin, w których wyróżniają się te, które są miękkie i dobrze zaokrąglone. Kwasowość łączy się z ciałem wina i pomaga w przekazywaniu przyjemnych doznań ciepła i siły. Wino ma długie wykończenie, które jest niezwykłe dla zwykłego Chianti Classico.